Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Nisan 2019 17:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belarus ile ticarette 1,5 milyar dolarlık hedef var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus ile ticarette 1,5 milyar dolarlık bir hedefin bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye ve Belarus bunu gerçekleştirebilecek bir imkana da sahiptir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belarus ile ticarette 1,5 milyar dolarlık hedef var
recep tayyip erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor.

Konuşmasında, Belarus ile ticarette 1,5 milyar dolarlık bir hedefin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Türkiye ve Belarus bunu gerçekleştirebilecek bir imkana da sahiptir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye, Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke. İki ülke arasında çok ciddi potansiyel söz konusu. İş dünyamızı karşılıklı yatırımlar konusunda teşvik ediyoruz. Ticaret hacmimiz gelişme eğilimi içerisinde, hedefimiz bir buçuk milyar dolar. Türkiye-Belarus Ortak Bilim ve Teknoloji Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belarus FETÖ ile mücadelemizde bizi yalnız bırakmadı. 

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko

Meslektaşıma ve Cumhurbaşkanına bu kadar sıcak ve güzel bir karşılama yaptığı için teşekkür ederim. Ben 23 yıl evvel buradaydım. Türkiye ile olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...