Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 18:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı 15 temmuz mesajı: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde darbe girişiminin 5. yılında anma töreni düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, "Allah şahittir, milletim de emin olsun ki o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı 15 temmuz mesajı: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim
Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin 5. yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen anma töreninde konuştu. Erdoğan, 'darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza çıksaydı şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim' açıklamasında bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında TBMM’deki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin bekası, milletin istiklali uğruna can veren kahraman şehitlere Allah’tan rahmet niyaz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı 15 temmuz mesajı: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin özel ses ve görsel efektlerle anlatılacağı 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ettiği duanın ardından Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri müzeyi gezdi.

Anma törenleri Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde gerçekleştirilen programla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anma töreninde bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı 15 temmuz mesajı: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

BU MİLLET HAİNİ AFFETMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler şu şekilde:

* 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı gece gazilikle müşerref olan kardeşlerimize Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. 

* Bin yıldır Anadolu'yu ebedi vatanımız kılmak için bu toprakları kanlarıyla yoğuran kahramanlar silsilesine katılan 15 Temmuz şehitlerine borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. 

* Tüm terör örgütlerine, fitne, fesat odaklarına karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz.

* Milletimizin 15 Temmuz ardından tam 27 gün süreyle 81 vilayetimizin tamamında 24 saat kesintisiz şekilde sürdürdüğü demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. 

* İhanet nöbetini FETÖ'ye bırakıp, PKK'nın devraldığı, DEAŞ'ın devreye girdiği dönemin amacı Türkiye'ye diz çöktürmekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı 15 temmuz mesajı: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

ŞEHADETE YÜRÜMEK İÇİN BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEYECEKTİM

* 15 Temmuz'da sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür.

* Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez hainlerin arkasında duranları da affetmez.

* Allah şahittir, milletim de emin olsun ki o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim.

Millete Sesleniş’in hemen ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Galata ve Ayasofya’da 15 Temmuz temalı mapping ve koreografi gösterisi başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...