Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2019 11:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusunu da huzura ve istikrara kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusunu da huzura ve istikrara kavuşturacağız
erdoğan,cumhurbaşkanı,son dakika,gündem,haber,son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "İslam dünyası, çoğu kendi topraklarında vuku bulan krizlerle etkili ve başarılı bir mücadele yürütememiştir." ifadelerini kullanarak, "Geride bıraktığımız 2,5 yılı aşkın sürede İslam alemi olarak gerçekten sancılı sıkıntılı günler yaşadık." dedi.

İslam coğrafyasının farklı köşelerinden mazlum ve mağdurların feryatlarının yükselmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Türkiye olarak çok yakında hem bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ'lıları temizleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ediyor." ifadelerini kullandı.

"Fırat'ın doğusunu da huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız"

Erdoğan, "Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız." dedi.

"Mültecilere 35 milyar dolar kaynak aktardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere BM hesaplarına göre 35 milyar dolar kaynak aktardık." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...