Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2018 15:25

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖKBEY'İ TANITTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen genel maksat helikopterinin adını "Gökbey" olarak açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖKBEY'İ TANITTI
gökbey,helikopter,erdoğan,milli savunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel maksat helikopterinin ismini açıkladı. Erdoğan, “T-625 genel maksat helikopterimizin adını uzun istişareler neticesinde Gökbey olarak belirledik” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel maksat helikopterinin ismini açıklamasından sonra sahnenin arka kısmında ışıklar altında Gökbey belirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterin ilk uçuşunu yapan baş uçuş test pilotu Arif Ateş ve deneysel test pilotu Gökhan Virlan’ı da tebrik etti. Pilot Arif Ateş, “Zatıalinizin 5 yıl önce belirttiği ilk uçuşunun yapılacağı tarih olan 6 Eylül 2018 sabah saat 06.00'da Gökbey helikopterimizin ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdik” diye konuştu. 

Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Konya’da ikamet eden tezhip sanatçısı Derda Huca tarafından 2018 yılında yapılan ve II. Bayezid devrinde Kemal Reis tarafından yaptırılan Göke Kalyonu'nun bir tasviri hediye edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...