Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2021 07:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi müjdeleri verecek?

Dünyanın gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyarete çevrildi. Erdoğan'ın açıklaması beklenen müjdeleri Kıbrıs Türk halkı merakla, Rum-Yunan ikilisi ve Avrupa Birliği ise endişeyle bekliyor. Müjdelerle ilgili beş senaryo konuşuluyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi müjdeleri verecek?
erdoğan,kıbrıs,müjde,KKTC

Dünyanın gözü kulağı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği müjdelere çevrildi. Kritik ziyaret 19 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan ve Avrupa Birliği müjdeleri endişeyle bekliyor. Kulislerde Erdoğan’ın açıklayacağı müjdelerle ilgili 5 farklı ihtimal üzerinde duruluyor.

BU ihtimallerden ilki ve en kuvvetlisi Türk Cumhuriyetleri’nin, Kıbrıs’ı tanıması yönünde atılacak adımlar. Azerbaycan Meclisi dostluk grubundan 5 milletvekilinin bir süredir Lefkoşa’da temaslarını hızlandırması buna en güçlü dayanak olarak gösteriliyor.

RUMLARA "EVİNİZE DÖNÜN" ÇAĞRISI

Daha önce bir kısmı açılan Maraş bölgesi ile ilgili atılacak adımlar da önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılının kasım ayından sonra ikinci defa Maraş kentini ziyaret edecek. Burada Millet Bahçesi ve restorasyonu tamamlanan Bilal Ağa mescidinin açılışını yapacak. Maraş’ı yeniden dünyaya açacak olan Erdoğan’ın, bölgede daha önceden evi, arazisi olan Rumlara da “evinize dönün” çağrısı yapacağı belirtiliyor.

Ziyarette kritik öneme sahip bir diğer konu ise Geçitkale Havalimanı olacak. 1974’ten sonra Türk savaş uçaklarının inmesi için yapılan ancak aradan geçen yıllarda atıl kalan Geçitkale askeri üssünü daimi SİHA üssüne dönüştürülmesi gündemde.

GAZİMAĞUSA'YA DENİZ ÜSSÜ GÜNDEMDE

Kulislerde konuşulan diğer ihtimaller ise Türk donanmasının kullanacağı yeni bir deniz üssünün Gazimağusa’ya yapılması ve yeni bir doğalgaz müjdesi. Bütün bunlar Erdoğan’ın yapacağı ziyarette netleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...