Tgrt Haber
26 May 2021 19:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziranda normalleşmeyi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'li iş insanları ile video konferans ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziranda normalleşmeyi hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,normalleşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19'la mücadeleye ilişkin, "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." dedi.

G20 ülkeleri arasında Çin'in ardından en yüksek büyümeyi kaydeden ülke Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, "2021 yılının ilk dört ayında ihracatımız, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 4 milyar 272 milyon doları buldu" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE OLAN YATIRIM CİDDİ ŞEKİLDE ARTTI"

Salgının bütün dünyayı ekonomik anlamda yıpratıığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde Türkiye'ye olan yatırım talebinin ciddi bir şekilde artış gözlemlediğini belirtti. Erdoğan, "(Kovid-19) Salgının yol açtığı belirsizliklere rağmen Türkiye'ye olan yatırım talebinde ciddi bir artış gözlemliyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(ABD ile) 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için samimi, saygılı, ortak çıkarlara ve değerlere dayanan bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyoruz.Üç kıtanın kalbi konumundaki Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getireceğimize inanıyorum" dedi.

BIDEN GÖRÜŞMESİ YENİ DÖNEMİN HABERCİSİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum." şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden yaptığı açıklamalara şöyle devam etti: Çelik ve alüminyum sektöründeki ilave tarifeler, Türkiye'nin genelleştirilmiş tercihler sistemi dışında bırakılması, Türkiye menşeli ihraç ürünlerine yönelik anti-damping önlemleri gibi adımlar bize yakışmıyor. Bu konularda ABD'den daha yapıcı hareket etmesini bekliyoruz.

"PROJELERE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Teşvik sistemimizi sadeleştirerek, yatırımcıların teşviklerden daha kolay yararlanmasını sağlayacağız. Ülkemizin teknolojik dönüşümünü hızlandıracak, istihdam oluşturacak ve cari dengemize pozitif katkı sağlayacak projelere özel önem veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi Belgesi'ne ilişkin "Yakında belgemizi milletimiz ve uluslararası yatırımcılarla paylaşacağız." ifadesini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...