Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2019 13:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Atatürk Kültür Merkezi bir zafer anıtı olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Atatürk Kültür Merkezi bir zafer anıtı olacaktır
erdoğan,akm,atatürk kültür merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak gerçekten önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz." dedi.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşacağını belirterek, "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız." diye konuştu. 

Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin toplam yatırım bedelinin 860 milyon lira olduğunu vurgulayan Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Eski yapının yıkılıp daha güzel daha modern daha ferah bir bina inşasına karşı çıkanlar kültür sanat hassasiyetiyle değil ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Ecdadın deyimiyle bu çevreler üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeydi. Güya Atatürk Kültür Merkezi hassasiyetiyle hareket edenler, Gezi'de Atatürk Kültür Merkezini demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın, sokaklarımızı yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler." 

"İstanbul Atatürk Kültür Merkezi bir zafer anıtı olacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacağını söyledi.

Erdoğan, "Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değildir. Bu eser aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kast eden, vatan, millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır." dedi.

Erdoğan'dan 2 büyük müjde 

Erdoğan, Rami Kışlası'na İstanbul'un en büyük kütüphanesinin yapılacağı ve artık kitap, dergi ile gazetelerden KDV alınmayacağının müjdesini verdi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...