Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2021 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethine hediyedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii'de yaptığı konuşmada, "Minaresinden ezan kıyamete kadar eksik olmayacaktır, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethine hediyedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Taksim Camii,Son dakika,İbadet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İstanbul'a, ülkemize ve islam alemine hayırlı olsun. Minaresinden ezanı kıyamete kadar eksik olmayacaktır. Taksim Camii Ayasofya Camii'ne verilen bir selamdır" dedi.
Erdoğan, "İlk cuma namazını eda ettiğimiz Taksim Camimizin İstanbul'umuz, ülkemiz ve Alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
 

"İSTANBUL'UN FETHİNE HEDİYEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Caminin yerinde mescit bile yok ve burada maalesef cami yapımına müsaade yok ve adeta kümes gibi bir yerde gazeteler üzerinde müminler namazlarını eda etmeye çalışıyorlardı.Taksim Camii, yaklaşık 1,5 asırlık bir mücadelenin ardından İstanbul'umuza kazandırılmıştır.Taksim Camisi'ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir'e verilen bir selam, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethine hediyedir

"EZANLARI SUSTURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"

"Ezanları susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Saldırıların hepsini akamete uğratmayı başardık. Bundan sonrada aynı azim, kararlılık ve dirayetle mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için önümüze bir fatura konulacak, onu da göze alıyoruz.

Milletimiz 150 yıllık hayaline bugün kavuşmuştur. Bu uzun mücadele döneminde camimizin vücut bulması konusunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.


"KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYANLAR CAMİLERİMİZİ HEDEF ALMIŞTIR"

Erdoğan, "Son dönemde Büyük Çamlıca Camii'nin tamamlanması ve Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının ardından İstanbul'a kazandırdığımız bu üçüncü önemli manevi mirasın, asırlar boyunca şehrimizi bir kandil gibi ışıtacağına inanıyorum. Envaiçeşit hile ve desiseyle fitneyle yalanla tuzakla milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayanlar camilerimizi de hedef almıştır. FETÖ'nün ibadet ve hayır kisvesi altında sergilediği ihanetin benzerlerini farklı görünümler, sıfatlar, bahaneler altında tekrarlamaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğizTaksim Camii önünden yankılanan sesin, ülkemiz üzerinde hesapları olan emperyalistleri, terör destekçilerini, insanlık düşmanlarını rahatsız ettiğinden şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...