Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2020 15:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Konya Şehir Hastanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, hastanenin inşasında emeği geçenleri tebrik ederek hastanenin şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Konya'nın her zaman kendilerine en büyük desteği verdiğini, her mücadelelerinde en ön safta yer almış bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, bu bakımdan Konyalılarla ayrı bir gönül bağları olduğunu söyledi.

"Biz bu oyunu çok önceden gördük"
Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) dün başlayan yeni yasama yılı vesilesiyle Türkiye'nin önemli gündem konularını millet ve dünya ile paylaşma imkanı bulduklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyanın yaşadığı dönüşüm, koronavirüs salgının etkisiyle fevkalade hızlanmış ve görünür hale gelmiştir. Ülkemizin son dönemde içeride ve dışarıda yürüttüğü mücadele, bu küresel değişim sürecinden bağımsız değildir. Türkiye, tıpkı bir asır önce, tıpkı yarım asır önce yapıldığı gibi yeniden kurulmaya çalışılan dünya düzeninden dışlanmak isteniyor.

Dikkat ederseniz bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamına yakını ülkemizin etrafında yer alıyor. Suriye'den Akdeniz'e ve Kafkaslar'a kadar uzanan bu kriz noktalarını birleştirdiğinizde ortaya çıkan tablo, Türkiye'nin açık bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Biz bu oyunu çok önceden gördük. Bir yandan ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu adımları birer birer hayata geçirdik.

Sadece bununla kalmadık, 'Dünya 5'ten büyüktür' çıkışımızda küresel sistemi adeta bloke edenlere, bunun o kadar kolay olmayacağının mesajını verdik. Önce ülkemizi dikkate almayarak sözlerimize kulaklarını kapatarak, gayretlerimizi küçümseyerek eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar sonunda kazın ayağının öyle olmadığını gördüler."

Erdoğan, "Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik. Doğu Akdeniz'de ülkemize kurusıkı tehditler, içi boş şantajlarla geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı. Suriye'de bizi tehdit etme hesabı yapanlar, başarı şansı kalmadığını görmeli. Ülkemize tehdit oluşturan her yer bizim için harekat alanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...