Tgrt Haber
13 Ekim 2021 20:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavcıoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavcıoğlu'nu kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Şahap Kavcıoğlu

Yaklaşık yedi ay önce Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Reuters’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kavcıoğlu arasında iletişim kopukluğunu iddia etmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Reuters'ın haberinin yalan olduğunu belirterek, “Yalan haber”i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan" ifadelerini kullanmıştı. Bu iddialar sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti.

FAİZ İNDİRİMİ SÜRPRİZ DEĞİL DEMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine seslendi. Burada yaptığı açıklamalarında geçtiğimiz haftalarda TCMB'nin faizlerde 100 baz puan indirime gitmesine ilişkin açıklamada bulunan  Kavcıoğlu, faiz indirimlerinin sürpriz olmadığını ifade ederek, "Bir sürpriz faiz indirimi olmadığını çok net söyleyebiliriz. Ağustos-Eylül gibi faiz indirimine ilişkin yol haritamızı belirtmiştik. Para politikasındaki faiz indirimini beklenen oranda görüyoruz. Sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz. Yılı tarihi rekor rezerv ile kapatacağız. Merkez Bankası'nı bir kanunsuzlukla suçlamak büyük yanlış olur. Rezerv gizleniyor diye bir şey yok. Gizli ise siz bu rakamı nerden buldunuz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...