Tgrt Haber
20 Kasım 2021 12:27

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu 'bir kereye mahsus' affetti: 17 davayı geri çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 milyon 460 bin TL’lik tazminattan vazgeçerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti. Mahkemeye sunulan feragat dilekçesinde Erdoğan, bir kereye mahsus şahsına yapılan her türlü saygısızlığı affettiğini vurguladı.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu 'bir kereye mahsus' affetti: 17 davayı geri çekti
erdoğan,kılıçdaroğlu,dava,helalleşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik hakaret içerikli söylemleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 17 dava açmıştı. Bir kereye mahsus olmak üzere Kılıçdaroğlu’nu affeden Erdoğan, 4 milyon 460 bin TL’lik tazminattan vazgeçti.

Talep edilen tazminatların tutarı 10 bin TL ve 1 milyon TL arasında değişirken davaların içeriği ise 2011-2016 yılları arasında Kılıçdaroğlu’nun toplantı ve mitinglerde yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli söylemler konu edilmişti.

EN YÜKSEK DAVANIN TAZMİNATI 1 MİLYON

Davalara tazminat miktarı açısından bakıldığında en yüksek tutarın olduğu 1’er milyondan 3 dava bulunuyordu. Bu davaların konuları ise Kılıçdaroğlu’nun Rehyanlı’daki patlama ve Uludere’deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sorumlusu olarak Erdoğan’ı göstermesiydi. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı terör örgütü elemanı yetiştirerek Suriye’ye gönderme suçlamaları da benzer bir diğer davanın konusuydu.

ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU KIYMET BİLMİYOR

Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısını işaret ederek yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na karşı açıp kazandığı davaları geri çektiğini fakat Kılıçdaroğlu’nun bu konuda bir kıymet bilmediğine değindi. Mahkemeye sunulan feragat dilekçesinde Erdoğan, bir kereye mahsus şahsına yapılan her türlü saygısızlığı affettiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...