Tgrt Haber
14 Haziran 2021 20:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda düşüncemiz değişmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S-400 konusunda daha önce ne düşünüyorsak, Biden’a aynısını ilettim” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda düşüncemiz değişmedi
Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan,NATO zirvesi,ABD Başkanı Joe Biden

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de NATO Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında zirve ve ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"İTTİFAK AKTİF ROL ÜSTLENMELİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Küresel istikrarın muhafazasında NATO'nun hem belirleyiciliği hem de üstlenmesi gereken sorumluluklar artmıştır. Dönem, sorumluluktan kaçma değil, elini taşın altına koyma dönemidir. Akdeniz'den Karadeniz'e, Avrupa'dan Asya'ya, NATO'nun sağladığı güvenlik şemsiyesine ihtiyaç duyulan her yerde ittifak aktif rol üstlenmelidir." dedi.

"PYD/PKK'YA VERİLEN DESTEK SONLANDIRILMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör meselesinde örgütler arasında ayrım yapan çarpık anlayış mevcudiyetini koruyor. Böyle bir tavır teröre cesaret verecektir. Gerek zirve hitabımızda gerek ikili görüşmelerimizde, PYD/PKK'ya verilen desteğin artık sonlandırılması gerektiğini açıkça dile getirdik. Temennimiz, tüm müttefiklerimizin sığ siyasi hesapları artık bir yana bırakıp, Türkiye ile tam bir dayanışma sergilemesidir." açıklamasında bulundu.

"S-400 KONUSUNDA DÜŞÜNCEMİZ DEĞİŞMEDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zirve vesilesiyle ABD Başkanı Biden'la az evvel bir araya geldik. Uzun yıllara dayalı dostluğumuzun bulunduğu Biden'la kapsamlı bir görüşmede bulunduk. Etkin işbirliğine ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde sayın Biden ve ekibiyle görüştük. Doğrudan diyalog kanallarını koruma konusunda mutabık kaldık. Türkiye ile ABD arasında çözülemeyecek bir sorunun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afganistan konusundaki düşüncelerimiz net olarak Biden'a ifade ettik. Türkiye eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABD'nin vereceği destek önem arz ediyor. Taliban gerçeğini kenara koymak mümkün değil. S-400 konusunu burada yapılacak bir konuda gündeme gelmemesi mümkün değil. Bizim daha önce düşüncemiz neyse aynısını ifade ettim sayın başkana. Savunma sanayi ile ilgili olarak müşteri olarak yapacağımız adımlar neyse ifade ettim. Burada bitmiyor, Bakanlarımız bu konuları görüşecek bir sonuca inşallah bağlayacaktır." şeklinde sözlerini sürdürdü.

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Fransa Cumhurbaşkanı Macron) 'İslam'a karşı olmam söz konusu değildir, bunu bir dost olarak size söylüyorum.' dedi." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN - MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "Miçotakis ile güzel bir görüşme geçti. 'Gerek Ege gerek diğer bölgelerde olsun, üçüncü ülke veya kişileri bu işe karıştırmayalım' dedim." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...