Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 13:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Kıbrıs Türklerinin Rumların ambargosuna mahkum edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın artık ayağa kalkacağını dile getirdi. KKTC'de dijital dönemi yaygınlaştıracaklarını belirten Erdoğan, Kapalı Maraş'ın da eski günlerine kavuşacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor
recep tayyip erdoğan,kktc

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleştirilen açılış törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'daki açılışta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"TÜRKİYE VE KKTC ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ PERÇİNLİYORUZ"

"Dünden itibaren Kıbrıs'ta verimli programlarda sizlerle beraberdik. Şimdi de gayet güzel projelerin açılışı ve tanıtımı vesilesiyle tekrar bir aradayız. Kıbrıs Türkü'nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz.

19 belediyeye 96 milyon liralık kaynak aktarılmıştır. Türkiye ve KKTC belediyeleri arasında kurulan samimi iş birlikleri ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz. 2 gazi kent, Gaziantep ile Gazi Magusa belediyesi kardeş belediye ilişkisi kurarak örnek adımlar attı. Halkın gündelik hayatına dokunan somut çalışmalarla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Mesela Anadolu'dan getirdiğimiz su. Ada'nın geleceğine çok önemli katkı sağlayacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Yavuz çıkarma plajı, Barış Harekatı'nın ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü'nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs'a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur. Anıtın yıpranan betonarmesi güçlendirilmiştir. Gençler, bu müze gemiyi gezmeyi ihmal etmeyin. 1974 Barış Harekatı'nın hangi şartlarda başarıldığını görmeniz açısından bu çok önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor

LEFKOŞA KUZEY ÇEVRE YOLU PROJESİ

Malumunuz ulaşım projelerine büyük önem veren bir Cumhurbaşkanıyım. Ersin Bey de bu gayretin içerisinde. Halen 55 km uzunluğunda 4 yol yapım projesi devam ediyor. Ulaşımı rahatlatıp, zaman tasarrufu sağlayacaktır.

"KKTC'DE DİJİTAL DÖNEMİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Milli tekonoloji hamlemiz sayesinde donanım ve altyapımızla dijital dönüşüme uyum sağlamakta önemli mesafeler kaydettik. KKTC'nin dijital altyapısının güçlendirilmesi için de gayret gösteriyoruz. 2012'de KKTC Elektronik Devlet Projesi'ni başlattık. Dijital kamu hizmetlerinin iyileştirilmesini, erişim yöntemlerinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Bu proje, Kıbrıs Türk halkının hızlı ve etkin hizmet almasını sağlayacaktır. Temelini atacağımız veri merkezi sayesinde arzumuz kamu hizmetlerinin en hızlı yoldan, kesintisiz şekilde Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ulaştırılmasıdır. Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor. İnşallah tamamen dijital dönemi Kuzey Kıbrıs'ta yaygınlaştıracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor

"MARAŞ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK"

Restorasyonu yapılan Bilal Ağa mescidinin de yeniden açılışını gerçekleştireceğiz. Maraş açılış kararı coşkumuzu katlandırdı. Maraş eski günlerine kimsenin hakkına halel getirmeden kavuşacaktır. Burada Bilal Ağa Mescidi açılışının da heyecanını ayrıca yaşıyoruz. Hızla bunu tamamlayan ve burada emeği olan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum."

AÇILIŞTAKİ EKSİKLİK İÇİN BAKANDAN SÖZ ALDI

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun açılış töreni sırasında yolun görüntülerini izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre düzenlemesindeki yeşil alan eksikliğini es geçmedi. Canlı bağlantının diğer ucundaki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na çağrıda bulunan Erdoğan, "Adil Bey, belki söylemek ayıp olabilir ama çevre düzenlemesini henüz tam bitirmediniz galiba. Ben yemyeşil olsun diyorum her taraf. Kıbrıs yemyeşildir. Yolun çevresi de öyle olmalıdır" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası söz alan Bakan Karaismailoğlu, mevsim nedeniyle yeşillendirme yapamadıklarını belirtip "Programımızda var, inşallah Kasım ayında yemyeşil olacak her yer Cumhurbaşkanım. Düzenlemeler yapılacak" diyerek söz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise salondakilere dönerek "Şahit olun sizler de" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs artık ayağa kalkıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...