Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 13:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Nasıl olur' demişti Ceylan hemşire davasında yeni gelişme

İstanbul Beşiktaş'ta hemşire Ceylan G.'yi bıçakla yaralayan Nazir Ilgın, 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Son olarak Ilgın, aynı kişiye karşı "yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından yargılandığı dava görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Nasıl olur' demişti Ceylan hemşire davasında yeni gelişme
beşiktaş,nazir ılgın,ceylan hemşire

6 Haziran'da İstanbul Beşiktaş'ta hemşire Ceylan G. eski erkek arkadaşı Nazir Ilgın'dan şiddet gördüğünü söyleyerek emniyete başvurmuştu. Polis ekiplerince gözaltına alınan Ilgın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılınca ise 8 Haziran'da bir sokakta Ceylan hemşirenin önünü keserek önce darp etmiş ardından da hem elinden hem de boynundan bıçaklamıştı. Olay yerinde gözaltına alınan Ilgın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

14 yıl hapis cezasına çarptırılan Nazir Ilgın İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, avukatlarıyla katıldı. Sanık Ilgın savunmasında, İstanbul 10. Ağır Mahkemesi'nde yargılanıp cezalandırılmasına karar verildiğini hatırlatarak, bu dava kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Sadece şikayetçinin evine zorla girdiğini, alkolün etkisiyle bu şekilde hareket ettiğini savunan Ilgın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile medyanın davayı etkilemeye çalıştığını öne sürdü:

''EVLENME TEKLİFİ ETTİM KABUL ETMEDİ''

“Ceza aldım. Bu dosyayı etkilemek için böyle bir dava açıldığını düşünüyorum. Bu iddialardan sadece eve gizlice girdiğim iddiasını kabul ediyorum. 3 yıldır müşteki ile beraber yaşamaktayım. Söz konusu evin alt kilidi ben de bulunmaktaydı ama üst kilidi ben de yoktu. Kendisine evlenme teklifi etmiştim ve kabul etmemişti. Bana hakaretvari konuştu. Sadece karşılıklı ses yükseltmemiz oldu. Ceylan’ın evinin karşısında kuzenimin evi vardı. Kuzenimin evinden Ceylan’ın çıktığını gördüm. Daha sonra alkol almaya başladım. Sabah saat 05.00 gibi evin üst kilidi bende olmadığından, daha önceden anahtarı içeride unuttuğum zamanlarda bıçakla pencereden eve girdiğimden o gün de mutfak bıçağı ile pencereden eve girmek istedim.”

''İDDİALARI KABUL ETMİYORUM''

''Amacım bana defol git demesi ve başkasının aracına binmesi üzerine onunla konuşmak içindi. Alkolün etkisi ile sabahın 05.00’inde bu şekilde davrandım ve sabahı bekleyemedim. Evde kimse yoktu. Müştekinin kafasını arabaya vurarak yaraladığım ve öldürmekle tehdit ettiğim iddialarını kabul etmiyorum. Şartlar oluştuğunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ederim.” 

''SUÇTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR''

Adana’da olan Ceylan G.’nin talimat ile ifadesinin alınmasının istediğini söyleyen müşteki avukatı Çağrı Kılın, “10’uncu Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya ile bu dava dosyası farklı konuları oluşturmaktadır. Sanıkla müvekkil aynı evde yaşamamaktadır. Sanığın 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde vermiş olduğu ifade ile bu dosyadaki ifade farklıdır. Alkollü olduğunu beyan ederek suçtan kurtulmaya çalıştığını düşünüyoruz. Tüm suçlar sanık tarafından gerçekleştirilmiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık hakkında "kasten yaralama", "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından dava açılsa da, eyleminin gerçekleşmesi halinde kastının "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturma ihtimali olduğunu kaydetti.

Kanıtları tartışma ve değerlendirmenin üst dereceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne ait olduğunu belirten mahkeme, bu nedenle dava dosyasını görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ceylan G.’ye şiddet uygulayan Nazir İlgin’in adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepki göstermiş ve "Bu nasıl olur, nasıl serbest kalabilir? O kişinin tutuklanması gerekirdi" demişti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...