Tgrt Haber
26 Haziran 2022 11:03 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 11:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’ne gidiyor! Dosyasında 6 başlık var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28-30 Haziran tarihleri arasında Madrid’de gerçekleşecek olan NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. 30 ülkenin liderinin de katılacağı kritik zirve öncesinde Erdoğan 6 başlığı gündeme getirecek.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’ne gidiyor! Dosyasında 6 başlık var
Erdoğan,nato,liderler zirvesi

Tüm dünyanın gözü İspanya’nın başkenti Madrid’de 28-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan NATO Liderler Zirvesi’ne çevrildi. 30 ülkenin liderlerinin yanı sıra “partner ülkeler” adı altında Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore de kritik zirveye katılım sağlayacak.

ERDOĞAN 6 BAŞLIĞI DOSYASINA HAZIRLADI

Türkiye’yi temsilen NATO Zirvesi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı öncesinde dosyasını hazırladı. NATO liderleriyle baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacak olan Erdoğan'ın gündeminde 6 konu olacak.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ

Ülkelerinde terör örgütü PKK/YPG’ye sahip çıkan İsveç ve Finlandiya’nın tutumu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir kez daha dile getirilecek. İsveç ve Finlandiya her ne kadar PKK'yı terör örgütü olarak tanıdıklarını ifade etseler de, iki ülkenin örgüte sağladıkları silahlar ile finansal ve siyasal destekler kanıtlarıyla zirvede sunulacak.

TAHIL KRİZİNİ GÜNDEME GETİRECEK

Diğer gündem maddesi ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan kaynaklanan gıda krizi olacak. Türkiye'nin öncülüğünde açılacak tahıl koridoru da zirvede gündeme gelecek. Erdoğan çözüm için NATO zirvesinde temaslarını sürdürecek.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ GİDİŞATI

Tüm dünyanın takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken savaştan tüm dünya ekonomik açıdan etkilendi. Avrupa ülkelerindeki liderlerle de sürekli görüşen Erdoğan ve ekibinin NATO zirvesinde savaşın bir an önce bitmesi için liderlerle görüşmesi bekleniyor.

YUNANİSTAN'IN HUKUK DIŞI HAMLELERİ

Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde gündeme getireceği bir diğer konu da Yunanistan'ın adaları hukuk dışı işgal etmesi olacak. Erdoğan, adaların gayri resmi şekilde silahlandırılmasını gündeme getirecek.

SURİYE SINIRINA OPERASYON

Türkiye'nin Suriye sınırını güvenlik altına almak ve bölgesel tehditleri bertaraf etmek için düzenleyeceği 5. operasyon da NATO Zirvesi'nde Erdoğan'ın gündem maddelerinden biri olacak. Yeni bir göç dalgasını engellemek için yapılması planlanan harekatı, Erdoğan'ın mevkidaşları ile zirvede değerlendirmesi bekleniyor.

KÜRESEL EKONOMİK KRİZ MASADA

Erdoğan'ın dosyasındaki diğer başlık ise ekonomi olacak. Kovid-19 salgının ardından başlayan küresel kriz zirvede değerlendirilecek. Erdoğan, dünyadaki enerji krizi ve dolaylı olarak petrol fiyatlarının yükselişini de zirvede gündeme getirecek.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...