Tgrt Haber
11 Nisan 2015 01:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan polisleri Saray'da ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Düşünün ki bir başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insan veya insanlar kalkar da benim ofisimi dinlerse, benim ofisimde yaptığım görüşmeleri takip eder, izlerse peki ben nasıl onlara güveneyim, nasıl onlarla beraber hareket edeyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan polisleri Saray'da ağırladı
erdoğan, polisler, saray,

Erdoğan, Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Polis memurlarını, "Cumhurbaşkanlığı külliyesine, milletin evine hoş geldiniz" diyerek selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında şehit polislere Allah'tan rahmet diledi. Görevi sırasında gazi olanları şükranla andığını dile getiren Erdoğan, 170. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

10 Nisan Polis Günü'nün tüm polisler için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin emniyetini, güvenliğini, huzurunu sağlamak için gece gündüz çalışan yaklaşık 270 bin polisimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kabule en yaşlı polis memurları olan 1928 doğumlu Ahmet Çakmak ile 1929 doğumlu Müfide Şeref Karahan'ın katılacağını ancak rahatsızlıkları nedeniyle gelemediklerini bildiren Erdoğan, Çakmak ve Karahan'a acil şifa diledi.

Erdoğan, görevleri sırasında gösterdikleri üstün gayretler nedeniyle kamuoyunda takdir toplamış 3 polis memurunun da aralarında olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da su ve çamur dolu bir çukura düşen 8 yaşındaki çocuğu kurtaran Alper Arıcan, Karabük'te caddede yürüyen kadınları rahatsız eden bir kişiyi linçten kurtararak, adalete teslim eden Abdullah Kaplankıran ile Zonguldak'ta Kilyos Çayı'na atlayan genç kızı ayağının kırılmasına rağmen kurtaran Serkan Aslan'a teşekkür etti.

Türkiye genelinde teşkilat mensupları arası atış şampiyonasında dereceye giren ve konuklar arasında olan 3 polisi kutlayan Erdoğan, ayrıca Toplum Destekli Polislik Ödülü'ne hak kazanan Samsun, Ankara, İstanbul emniyeti temsilcilerine de başarılarının devamını diledi.

"Aslında herkesin polisi kendi vicdanıdır"

İnsanı diğer yaradılmışlardan farklı kılan şeyin, nefsi olduğunu vurgulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kabil'i ilk katil, Habil'i ilk maktül yapan da işte bu nefistir. İki kardeş ama Kabil katil, Habil ise maktül olmuştur. Düşünebiliyor musunuz, kardeş kardeşi öldürüyor ve bu insanlığın ilk suçudur. İlahi takdiri değiştiremeyeceğimize, insan neslini öldüremeyeceğimize göre, suçla suçluyla mücadele edecek, huzurun teminatı olacak bir mekanizmaya ihtiyacımız hep bulunacaktır. Aslında herkesin polisi kendi vicdanıdır. Vicdanların işlemez hale geldiği yerde, polis devreye girer. Suçluyu tespit edip yakalayacak olan emniyet teşkilatıyla buna hakettiği cezayı verecek olan adliye teşkilatı bu bakımdan daima önem taşımıştır"

Tarihte Subaşı'ndan ve Ases'e kadar farklı isimlerle ifade edilen, bugünkü polis teşkilatının fonksiyonuna sahip, güvenlik teşkilatlarının hep bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "1845'te ilk defa polis adını alan bu teşkilat, 1937'de bugünkü yapısına ve işleyişine kavuşur. Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız buhranlı dönemlerin hepsinde de maruz kaldığı tüm tahribata rağmen milletimizin huzur ve güven kaynağı, daima polisimiz olmuştur" dedi.

"Polisin serüveni, bir bakıma Türkiye'nin de serüvenidir"

Erdoğan, polisin bu milletin sadece öz evladı değil aynı zamanda günlük hayatının da ayrılmaz parçası olduğunu dile getirdi.

Ne yapılırsa yapılsın, milletle polis arasındaki güçlü bağın kopartılamadığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polisin serüveni, bir bakıma Türkiye'nin de serüvenidir. Türkiye üzerinde oynanan oyunların hedefindeki kurumlardan biri de daima polisimiz, emniyet teşkilatımız oldu. Her dönemde bir başka fitne ateşi yakılarak, polisler de kendi içinde bölünmeye, çekişmenin tarafı yapılmaya çalışıldı. Bu teşkilat bir bütündür, bu teşkilat bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, bu teşkilat bölündüğü anda vatan, Allah göstermesin elden gider. Bu teşkilatın önemi bu denli ileridir. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri. Buradaki hassasiyetlerimiz çok çok önemlidir. İşte bunu bölmeye yönelik en son örnek paralel devlet yapılanmasıdır. Bu örgütün her yerde olduğu gibi polis içinde de ne yazık ki mensupları çıktı. Ama bu asla emniyet teşkilatımızın tamamının üzerine gölge düşürmek, tamamını itham altında bırakmak için bir bahane olarak kullanılamaz."

"Birtakım densizler yüzünden..."

"Biz kendi muhasebemizi, kendimiz yapmak durumundayız" diyen Erdoğan, "Kendi içimizde bu muhasebeyi yapamazsak, Allah göstermesin geleceğimiz hiç de iyi olmaz. İşte onun için böyle bir anlayışın karşısına herkesten önce birlikte biz çıkmalıyız" diye konuştu.

Ülkesine ve milletine ihanet edecek kadar şuurunu kaybetmiş, birtakım densizler yüzünden hiçbir polisin haksız yere rencide edilmesine asla razı olamayacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama gel gör ki maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. Çünkü öyle bir şüphe mekanizması meydana geliyor ki ister istemez bazı kararları almak durumunda kalıyorsunuz. Düşünün ki bir başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insan veya insanlar kalkar da benim ofisimi dinlerse, benim ofisimde yaptığım görüşmeleri takip eder, izlerse peki ben nasıl onlara güveneyim, nasıl onlarla beraber hareket edeyim. Ben sırtımı ona yaslayarak adımlarımı atıyorum, ben dilimi onun yanında rahat konuşuyoruz, çünkü aynı aracın içerisinde önde o oturuyor, arkada ben görüşmelerimi yapıyorum. Yeri geliyor, devlet meselesini konuşuyorum, yeri geliyor ailevi meseleleri yanımda eşim var onunla konuşuyorum. Yani mahremimde, böyle bir yerde bizimle beraber olan polis teşkilatımızın mensubu birileri, böyle bir maalesef yanlışı işliyorsa işte bu bir güven noktasında bunalımı meydana getiriyor. Bunların da tabii ki tasfiyesini hep birlikte yapmak durumundayız."

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Toplumsal huzur ve güvenliğin teminatı fedakar Emniyet teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bu teşkilat sadece aziz milletimizin hizmetindedir. Bu vesile ile şehit polislerimizi de rahmet ve tazimle anıyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...