Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 14:26 - Güncelleme : 19 May 2022 14:42

Erdoğan'dan gençlere masa tenisi dersi! Tekniğinin detaylarını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı masa tenisi maçlarında dikkat çeken raket tutuşunu gençlere anlattı. Erdoğan, raket tutumunun Türkiye’de farklı olduğunu ancak Çin ve Japonya’da tutuş şeklinin kendisinin benzediğini ifade ederken “Bu tarz dostlarla yaptığım müsabakalarda işe yaradı” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan'dan gençlere masa tenisi dersi! Tekniğinin detaylarını anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,raket,masa tenisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Kütüphane Söyleşileri’ kapsamında gençlerle buluştu. Bir gencin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masa tenisi maçlarında kullandığı raket tutma stiline ilişkin sorusu renkli anlara sahne oldu. Raket tutma tarzının klasiklerin aksine Japonya ve Çin’de de kullanıldığı hatırlattı ve bu taktiğin müsabakalarda işe yaradığını söyledi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Dünyada masa tenisinde çok farklı stiller var. Türkiye’nin çok klasik raket tutma tekniği vardır. Dünyada çoğunlukla da o şekilde kullanılır. Raketin sap kısmından tutarlar ama mesela Çin ve Japonların tutuş şekli benim tuttuğum gibidir. Ben onlardan örneği alarak o şekli kullanıyorum. Fenada değil baya da işe yarıyor. Dostlarla yaptığımız maçlarda işe yaradı. Yurtlardaki masa tenisinde voleybol milli takımımızın koçu ile oynadık. O da o klasiği kullanıyordu. Ben raketi elime alarak kullandım ve o bana ‘Sen iyi oynuyorsun’ dedi. Bende ona ‘senin kadar değil’ dedim. Ama onu yendiğimi hatırlattı. Şimdi demekki stil birçok şeyleri değiştirebiliyor. Futbolda da plase, trivela vuruşlar var. Hepsinin farklı farklı bu sistemde kendine özgü netice alışları var. Bende masa tenisinde bu noktada işime yaradı ve iyide gidiyor. Bundan sonra diğerini öğrenecek halim yok.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1527235114224082944

RAKET TARZI GÜNDEM OLMUŞTU

Erdoğan’ın Ramazan ayında bir yurtta ve Kazakistan Cumhurbaşkanı ile oynadığı masa tenisinde raket tutma şekli gündeme gelmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...