Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2021 10:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Yamaçlara ev yapmayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine geldi. Sel bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa seslenerek yamaçlarda 5-10 katlı binalar yapılmamasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Yamaçlara ev yapmayın
erdoğan,sel,rize,artvin

Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Rize ve Artvin’de incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan sel bölgesinde vatandaşlara seslendi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sevgili hemşehrilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyoruz. Sözlerimin hemen başında Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Tabi hem Rizeli hem Artvinli kardeşlerimiz, hem de bizler afetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz. Murgul'da kayo vatandaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor. Yaralılarımız taburcu edildi. Arhavi'de can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Rize ve Artvinli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD'dan Kızılayımıza, Jandarma'dan Sahil Güvenliğe kadar tüm kurumlarımızın bölgeye intikalini sağladık. Şu ana kadar ilimizde 328'i arama kurtarma personeli olmak üzere 2860 personel görev yapmıştır. Kapanan 426 yol ulaşıma açıldı. Ulaşım ve iletişimde herhangi bir sıkıntı yoktur. İçme suyu ve depolarında da bir sıkıntı bulunmuyor. İçme suyundan herhangi bir sıkıntı yok. Rize'de dere güzergahlarında yapılan çalışmalarda 665 yapı tespit edildi. Bu riskli bölgelerin hızlıca boşaltılmasını sağlarken, diğer taraftan projelerimizi devreye alıyoruz. Selden en çok etkilenen 4 ilçede projelerimizi başlattık. Konutlarımızı inşa edeceğiz.

500 KONUT, 50 KÖY EVİ YAPILACAK

4 bölgede 1207 bina, 3198 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı. Bir taraftan bu riskli bölgelerin hızlıca boşaltılmasını sağlarken, yaraların süratle sarılması için projelerimizi hızla devreye alıyoruz. TOKİ eli ile çalışmalarımızı başlattık. Alında ahırı, üstünde evi olan yöresel evlerimizi hayata geçireceğiz. 500 konut inşa edeceğiz. 50 adet köy evi yapacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 5 çay evi yapma kararı aldık.Yakında inşallah geleceğim, geldiğimde Sahara Tüneli'nin açılışını yapacağız. Rize'mizde hayyatı normalleştirecek adımları hızla atacağız.

"NE OLUR YAPMAYIN"

Ne olur, şu yamaçlarda 5 kat, 10 at binalar yapmıyor. Bu çaylıklar azot ile toprağı eritiyor. O binalar sonra kayma ile karşı karşıya kalıyor. Dağlarımızın, nehirlerimizin çarpık yapı ve zihniyet tarafından işgal edilmesine göz yummayın. Ağaçlandırma seferberliğinden, sıfır atık projesine kadar özgür projeler ile tabiata sahip çıktık. Çok mesafe de kat ettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Yamaçlara ev yapmayın

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Sel ve heyelan sonrası Rize'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap ettikten sonra Rize-Güneysu kara yolu üzerindeki Rize AFAD Koordinasyon Merkezine geçti.Burada koordinasyon toplantısına başkanlık eden Erdoğan, yapılan çalışmalar ve son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Merkez'de afette hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya gelerek, kendilerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Yamaçlara ev yapmayın

Havayolu ile geldiği Trabzon’dan helikopterle Güneysu İlçe Stadı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu Merkez Camisi’ndeki Cuma Namazı sonrası Güneysu ilçesinde incelemelerde bulunacak, Afet Koordinasyon Merkezi’nde brifing alacak. Erdoğan, daha sonra selin en fazla hasara yol açtığı bir diğer nokta olan Çayeli ilçesinin Büyükköy beldesinde ve son olarak Artvin’in Arhavi ilçesinde havadan ve karadan sel bölgesini gezecek.

RİZE’Yİ YİNE SEL VURDU

İki kişinin hala kayıp olarak arandığı Rize’yi bir kez daha sel vurdu. Taşan dereler yolları kapattı, taşkın su önüne kattığını götürdü. Bölgede bir kez daha afet alarmı verildi. Rize Valisi Kemal Çeper can kaybı, yaralanma ya da kaybın olmadığını açıkladı.

ARTVİN’İ DE SEL VURDU

Rize gibi Artvin’i de sel vurdu. Şiddetli yağışın ardından Arhavi deresi taştı. Araçlar su altında kaldı, mahsur kalanlar için ekipler seferber oldu. Kimi botla, kimi iş makinesiyle kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu afet bölgesine giderek inceleme yaptı.

ARTVİN’DE 1 KİŞİ KAYIP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’i vuran sel afetinde bir kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Ekipler kayıp şahsa ulaşmaya çalışırken bir yandan da hayatın normale dönmesi için çalışmalar yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...