Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2021 16:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te Çinko Üretim Tesisi açtı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Çinko ihtiyacımızın yarısı burada üretilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te Çinko Üretim Tesisi açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Siirt'te 102 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

TESİS ÜLKE İHTİYACININ YÜZDE 40'INI KARŞILAYACAK

Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk-Katar ortaklığıyla kurulan Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi, Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek. Tesis ülke ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak.

Türkiye şu anda yıllık 250 ile 300 bin ton dolayında çinko ithal ediyor. Bu da yılda en az 1 milyar dolara yakın bir maliyet oluşturuyor.

Bu tesisle ithalatın yüzde 40'ı karşılanmış olacak. Tesis ilk planda 30 bin ton üretim, tam kapasiteye ulaştığında ise yaklaşık 90 bin tonluk üretim sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te Çinko Üretim Tesisi açtı

"ÇİNKO İHTİYACIMIZIN YARISI BURADA ÜRETİLECEK"

Tesisin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Çinko ihtiyacımızın yarısı burada üretilecek. Bölgemizin evladı olan tüm iş adamlarını kendi şehirlerine kendi insanlarına hizmet edecek bu tür yatırımlar yapmaya bugün ayrıca davet ediyorum. Bu tesisin de bu yatırımların ilk adımı olmasını temenni ediyorum. Tesisin Siirt'e ve tüm bölge illerine hayırlı uğurlu olmasını Allah'tan diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te Çinko Üretim Tesisi açtı

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Tam kapasiteyle hizmete girmesiyle Siirt ve Hakkari'de 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını vurgulayan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, şunları söyledi:

"Bu yatırımın tamamlayıcı yatırımları var. Aynı zamanda sülfürik asit kurşun fabrikası ve kireç fabrikası tamamlayıcı yatırımlar olarak gerçekleşecek. Bu çalışmaların da tamamlanmasıyla toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...