Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 19:10 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 19:57

Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Slovenya ile savunma sanayii alanında ortak adımlar atacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. İki ülke arasında savunma sanayi alanında ortak adım vurgusu yapıldı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Slovenya ile savunma sanayii alanında ortak adımlar atacağız
Erdoğan,Slovenya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. İki ülke arasında savunma sanayi alanında iş birliği mesajı verildi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

İki NATO müttefiki olarak özellikle savunma sanayii alanında atacağımız pek çok ortak adım olduğu kanaatindeyim.

İLİŞKİLER BÖLGESEL BARIŞA KATKI SAĞLIYOR

Türkiye ile Slovenya arasındaki dostane ilişkiler ve işbirliği bölgesel barışa ve istikrara büyük katkı sağlıyor. Dostluk, müttefiklik ve stratejik ortaklık temelinde gelişen ortaklığımızın önümüzdeki dönemde Türkiye'nin AB'ye katılması dahil her alanda güçleneceğine inanıyorum.

PAHOR: TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUĞUNU TAKDİR EDİYORUZ

2011'den bu yana stratejik ortaklık anlaşması imzaladık. Bu noktada ticaretin 1 malyara ulaşmasını hedefliyorduk. Bu rakam hedeflerimizin de üzerine çıktı. 2 milyara ulaştı. Ekonomik ve siyasi iş birliğimiz daha da güçlenecek.

Slovenya Türkiye'nin ara buluculuğunu takdir etmekte.

SLOVENYA CUMHURBAŞKANI ANKARA'DA

Pahor'un bulunduğu makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan, Pahor'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Erdoğan ve Pahor'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Borut Pahor, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Pahor, merdivenlerde Türkiye ve Slovenya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...