Tgrt Haber
08 May 2015 00:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihçilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle bazı tarihçilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihçilerle bir araya geldi
cumhurbaşkanı erdoğan, tarihçiler,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle bazı tarihçilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen yemek, yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Birinci, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Erdem, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özvar, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öz, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Bozpınar, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Sarınay, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Genç, tarihçiler Murat Bardakçı, Mustafa Armağan ve Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak katıldı.

Yemekte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da yer aldı.
"Türkiye inkar eden yaklaşımı bırakmalı"

Yemeğe katılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Turan, 1915 olaylarının Türkiye Cumhuriyetine miras kalan bir olay olduğuna işaret ederek, konunun siyasi, bilim ve propaganda boyutu bulunduğunun yemekte gündeme geldiğini söyledi. Turan, yemekte 1915 olaylarının artık Türkiye ile Ermenistan arasında değil, büyük devletlerle Türkiye arasında bir meseleye dönüştüğü kanaatinin hakim olduğunu belirterek, yemekte bazı akademisyen ve tarihçilerin, konuya ilişkin siyasi tartışmaların tarih tartışmalarının önüne geçtiği yönünde fikir beyan ettiklerini kaydetti.

Tarihçi-yazar Mustafa Armağan da toplumun bilinçlendirilmesi noktasında her türlü çabanın gösterilmesinin gerekli olduğunu dile getirdiklerini belirterek, "Türkiye inkar eden, kaçan, arkasını dönen, çark eden yaklaşımı bırakmalı. Ön alıcı, aktif ve kendisi politika belirleyen tavır içerisine girmeli" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...