Tgrt Haber
30 Nisan 2019 12:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 gerilimine ilişkin ''Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur
f 35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında konuştu.

Savunma sanayinde tasarımdan üretime tüm aşamalarda söz sahibi olma hedefine adım adım yaklaşıldığını belirten Erdoğan, "Türkiye, siyasi, diplomatik ve ekonomik alanda olduğu gibi savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiştir, etmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda dünyada söz sahibi konuma geldiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Savunma Sanayiinde hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz. Türkiye bir yandan savunma sanayiinde ilk 100'e giren firma sayısını 4 e çıkartırken bir yandan KOBİ'leri desteklemeyi de sürdürüyor. Varılacak anlaşmalar ülkemizin Savunma Sanayi hedeflerine biraz daha yaklaşmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı her bakımdan çok daha ileriye taşıyacak adımları da birlikte atacağız.

BAZILARI TÜRKİYE'Yİ 1 ASIRDAN İBARET SANIYOR!

Devlet geleneği 2200 yılı aşan bir ülke olarak savunma sanayiine önem vermemiz kadar tabii bir şey olamaz. Varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürebilmemizi diğer vasıfların yanında etkili bir savunmaya borçluyuz. Bazıları Türkiye'yi 1 asırdan ibaret sanıyor. Bununla sınırlı görüyor. Halbuki biz dünyanın en güçlü kara ve deniz ordularını kurmuş, sadece Osmanlı ile 24 milyon kilometre kareye ulaşan hakimiyet alanları tesis etmiş bir ülkeyiz.

KUT'UL AMARE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Hem eğitim ve taktik, hem araç gereç olarak en önemli yeri ecdadımızın aldığını görürsünüz. İşte atılan adımlar bu tarihi süreklilik içinde değerlendirilmelidir. Bu vesileyle Kut'ul Amare şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

TÜRKİYE SAVUNMA ALANINDA HİÇBİR DAYATMAYI KABUL ETMEYECEKTİR

Türkiye savunma alanında hiçbir dayatmayı kabul etmeyecektir. Savunma Sanayiinde tarihi bir reform başlattık. Savunma Sanayiinde dışa bağımlılık oranını yüzde 80'den, yüzde 30'lara indirdik.

ABD İLE F35 GERİLİMİ

Türkiye'nin dışlandığı F-35 projesi çökmeye mahkumdur. Önümüze çıkan engeller karşısında asla pes etmedik. Yeri geldi sabotajlara, ihanetlere maruz kaldık. Ama asla yılmadık, hedeflerimize doğru yürümeye devam ettik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...