Tgrt Haber
29 Ağustos 2020 16:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,MESS Teknoloji Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

- Firmalarımız salgın döneminde kaliteli ürünleriyle rekabetçi fiyatlarıyla hepsinden önemlisi güvenilirlikleriyle öne çıktı.

- Müteşebbislerimizi bürokrasinin ataletine bırakmadığımız gibi faiz lobisinin acımasızlığına da hiçbir zaman terketmedik.

- İnşallah dünya genelinde salgının etkileri azalıp, taşlar yerli yerine oturdukça, Türkiye'nin yakaladığı ivmenin hızı daha da artacaktır.

- Birileri istemese de biz 3 kıtanın merkezi Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız.

- İyi çalışılmış, özgün ve öncü bir teşvik sistemiyle daima üreticimizin yanında olduk.

- Ülkemizin dört bir yanında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

- Bahanelere sığınmadan, zorluklara aldırmadan, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için koşacak, koşturacak, var gücümüzle çalışacağız.

- 18 yıl evvel ekonomide IMF'siz adım dahi atamayan Türkiye, bugün satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13. ülkesidir.

- Tarımsal hasılada Avrupa'da lider durumdayız.

- Devlet - millet sırt sırta verdikçe inşallah ülkemizin bu başarı grafiği yükselmeye devam edecektir.

- Yerlileşmeyi ve kendi kendine yeter hale gelmeyi merkeze alarak, küresel rekabette bizi öne geçirecek yeni sıçrama alanları oluşturmalıyız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...