Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 12:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den Kudüs için ortak çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Filistin’de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den Kudüs için ortak çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan

İşgalci İsrail’in Filistinlilere karşı zulmü devam ediyor. Zulme karşı Türkiye telefon diplomasine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede Filistin’de yaşanan gerginlikler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konular görüşüldü.

ULUSLARARASI CAMİAYA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede işgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısı karşısında dünyanın sessiz kaldığını belirtti. Türkiye’nin tepkisini en sert şekilde ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders verilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler’e görevler düştüğünü söyledi. İki devletli çözüme işaret eden Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduklarını belirtti. 

YAKIN İŞBİRLİĞİ

Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de tüm bu konularda yakın işbirliği sergileyeceğine inandığını ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...