Tgrt Haber
02 Ocak 2022 14:33

Türk halkına hakaret eden İlyas Salman'a dava açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona oy veren Türk halkına hakaretler yağdıran oyuncu İlyas Salman hakkında iddianame tamamlandı. İddianamede Salman için 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Türk halkına hakaret eden İlyas Salman'a dava açıldı
İlyas Salman,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona oy veren Türk halkına hakaret ederek milli iradeyi küçümseyen oyuncu İlyas Salman hakkında iddianame kabul edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İlyas Salman'ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını aşağılamaya yönelik ifadeler kullandığı yönündeki ihbar üzerine soruşturma açıldığının altı çizildi. 

DÜŞÜNCE VE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNE SIĞINDI 

Şüpheli Salman, alınan ifadesinde videodaki sözlerinin düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler olduğunu iddia etti. Söylediği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastının olmadığını kaydetti.  Salman ayrıca muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini kaydetti.
Şüphelinin üzerine atılı "Türk milletini alenen aşağılama" suçuna ilişkin yürütülecek soruşturmanın Adalet Bakanlığı'nın soruşturma iznine tabi olduğu hatırlatılan iddianamede, Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz Eylül ayında fezleke düzenleyerek şüpheli yönünden soruşturma açılmasına izin verdiği ifade edildi. 

HAPSİ İSTENDİ

İddianamede şüpheli İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame ilgili mahkemece kabul edildi. Salman, önümüzdeki Mart ayında Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...