Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Şubat 2017 16:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 büyükşehire müjde!

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğine sahip Mersin Şehir Hastanesi, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 büyükşehire müjde!
binali yıldırım, başbakan, cumhurbaşkanı, recep tayyip erdoğan mersin, şehir hastanesi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu muhakkak gerçekleştirmemiz lazım dediğim bir proje Mersin Şehir Hastanesidir. Yıllardır hayalini kurduğum proje gerçekleşti. İlk şehir hastanelerini Yozgat, Mersin ve Isparta'da açıyoruz. " dedi. Erdoğan, "Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehirde 2020'ye kadar hizmete alacağız. Geçtiğimiz haftalarda Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz hizmete girmişti. Şehir hastanelerimizin açılışını bizzat yaptığımız ilk yer Mersin oluyor. Isparta Şehir Hastanesi de açılacak. 21 hastanemizden 3'ünü 2 ay gibi kısa süre içerisinde açmış oluyoruz. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında Mersin şehir hastanesi için 650 milyon lira harcandığına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

30 BÜYÜKŞEHİRE MÜJDE

Bugün böyle bir vesile ile Mersin'deyiz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 100 milyon 19 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi ülkemiz için yeni bir dönemin başlangıcını ifade ediyor. Mersin Şehir Hastanesi'nden bahsediyorum. Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Aşık olduğum bir projeden bahsediyorum. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz iş. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehirde 2020'ye kadar hizmete alacağız. Geçtiğimiz haftalarda Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz hizmete girmişti. Şehir hastanelerimizin açılışını bizzat yaptığımız ilk yer Mersin oluyor. Isparta Şehir Hastanesi de açılacak. 21 hastanemizden 3'ünü 2 ay gibi kısa süre içerisinde açmış oluyoruz. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz. Şimdi ne olacak; Adana, Kayseri, Ankara ve Manisa şehir hastaneleri de bunları izleyecek. Bu hastaneye girdiğiniz zaman, Allah'ın izniyle, moderniteyi göreceksiniz, modern bakımı göreceksiniz, burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, 'Devletim bana sahip çıkıyor' diyeceksiniz.

2023'DE 10 BİN KİŞİYE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ BU BİR REKORDUR

Şu anda devletimiz, hükümetimiz kendi vatandaşımız için bunu söylüyor. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Diğer hastane projeleriyle birlikte 2023 yılında tamamı da nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye ulaşmış olacağız. Hastanelerimizin hepsi de hem şifa arayan vatandaşlarımız hem de refakatçıları için 5 yıldızlı konfordadır. Helikopter pistinden enerji sistemine, otomasyonuna kadar en yüksek standartta tasarlanan hastanelerimiz ülkemize sağlık alanında sınıf atlatıyor. O 15-20 önce o günleri hatırlıyorum, ana muhalefeti başındaki zatın SGK'nın başındaki olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli.

EN BÜYÜK 10. EKONOMİ OLACAĞIZ

Memleket ve millet meselelerini duyuyorsunuz. İstanbulumuzda yaşadıklarımız; Marmaray projemiz, Avrasya Tüneli'ni açtık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık, Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Şimdi de Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün temeli atılacak. Şimdi hedef Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak. En müreffeh ülkeler arasına ulaşma noktasında kararlıyız. Memleket ve millet meselelerine vakıf olan herkes bilir ki son 200 yılımız arayışlarla geçmiştir. Bedel ödeyen hep milletimiz olmuştur. Koskoca coğrafyaları kaybederken bedel ödedik. Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda Cumhuriyetin emekleme döneminde, darbelerde, ekonomik çalkantılarda bedel ödedik. Milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zaferlerin sevinci yaşarken, milletin horlandığı dönemlerde hüsranı yaşadık. 1950'li yıllarda rahmetli Menderes ve arkadaşlarının getirdiği yere bakın bir de 1960 darbesinden sonraki yere bakın. Bizim kaynağımız Hz. Adem ile Hz. Havva'dır.

OYUNLAR BOZULDU, BÖYLE DE DEVAM EDECEK

Ülkenin seçilmiş hükümetini, bakanlarını, milletvekillerini hiçe sayarak, kendi muhayyilelerini, çıkarlarını dayatmak isteyenlere karşı yıllarca mücadele ettik. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlayın. 367 garabetini ileri sürenlerinin kim olduğunu biliyorsunu değil mi? Şimdi onlar yine işbaşında. Başaramayacaklar. Bunu başaramayınca 17-25 Aralık'ta emniyet-yargı darbe girişimini başlattılar. Onunla da netice alamadılar, bölücü terör örgütünü sahaya sürdüler. Pensilvanya ile Kandil birleşti. 6-7 Ekim'de, 20 Temmuz 2015'te çukur eylemlerine başladılar. Ama tüm bu süreçte milletimiz duruma el koydu. Oyunlar bozuldu. Bu böyle devam edecek. 15 Temmuz'da bu ihanet şebekeleri modern silahlarla yağdırdılar.

Nisan ayında sandık geliyor. Mersin geçmişteki gibi sandıkları patlatmaya hazır mı?

Başbakan Yıldırım: Türkiye hak ettiği yolda emin adımlarla ilerleyecek

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye hak ettiği yolda, muasır medeniyetler yolunda, emin adımlarla ilerleyecek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mersin'in tarihi bir günü yaşadığını belirtti.Türkiye'de sağlık hizmeti anlayışında yeni bir döneme girildiğini, şehirleri tek tek dev şehir hastaneleriyle buluşturduklarını anlatan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım, şehir hastaneleri sizin hayaliniz, sizin sahip çıktığınız projelerden. 15 yıllık bir hayali Mersin'de gerçekleştiriyor, bugün Türkiye'de ilk şehir hastanesini açmış oluyoruz. Mersinimiz için uğurlu, kademli olsun." ifadelerini kullandı.

"İşte Mersin, işte eser"

Aradan 12 yıl geçtiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "'Neden bu kadar uzadı.' diye Mersinli hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz merak ediyor. Güzel işler yapmaya karar verdiğiniz zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz. Tıpkı bugünkü gibi. Güzel işleri yapmak için ahdettik, yemin ettik. Onlar 'Hayır' dedikçe, onlar direndikçe engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Hamdolsun işte Mersin, işte eser." diye konuştu.

Helikopter pistinden kapalı, açık otoparka kadar, hasta refakatçilerinin kalacağı yerlerden, acil muayenelerin yapılacağı yerlere, ameliyathanelere kadar birçok hizmetin verileceği Mersin Şehir Hastanesi'nin, bin 300 yatak kapasitesi olduğunu belirten Yıldırım, "Mersin'in ihtiyacını bırakın, dışarıdan, komşu ülkelerden de gelecek hastaların ihtiyacını yıllarca karşılayacak bir eser. Bütün bu hizmet için 650 milyon lira harcandı. Helali hoş olsun, mersine helal olsun." dedi.

'Türkiye hak ettiği yolda emin adımlarla ilerleyecek'

Başbakan Yıldırım, "Diyorlar ki 'rejim değişiyor.' Ne rejimi kardeşim, bırakın rejim değişmesini, siz kafayı değiştirin. Dünya nereye gidiyor, siz nerede kaldınız? Rejimin falan değiştiği yok. Değişen, değişimin ta kendisidir. Değişime direnenler yok olacak, Türkiye hak ettiği yolda, muasır medeniyetler yolunda, emin adımlarla ilerleyecek." dedi.

"Millet iradesi neyse, bizim de istikametimiz odur"

"Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte 15 Temmuz'da bunu denediler, derslerini aldılar mı? Onlara dersini verdiniz mi? Millet iradesi neyse, bizim de istikametimiz odur. Daha güçlü, bölgesinde daha güvenli bir Türkiye için 'evet' diyoruz. Hizmetin, yatırımların, dev projelerin daha çabuk, zaman kaybetmeden yapılması için 'evet' diyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...