Tgrt Haber
09 May 2021 11:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği hakkında yaptığı açıklamada "Biz olmadan birliğin varlığını devam ettiremeyeceği aşikardır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği mesajı
cumhurbaşkanı,avrupa birliği,recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

"AB'nin yeni bir vizyona ihtiyacı var"

Avrupa Birliği'nin (AB) güçlü bir küresel aktör olmasının önündeki en büyük engelin stratejik sabır ve vizyon eksikliği olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta karar alma mekanizmalarının gözden geçirilmesi olmak üzere, AB'nin yeni bir kurumsal yapıya, yeni bir vizyona, kuşatıcı yeni bir söyleme ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin desteği olmadan AB varlığını devam ettiremez"

Türkiye'nin katkısı ve desteği olmadan Avrupa Birliği'nin varlığını güçlü bir biçimde sürdüremeyeceğinin aşikar olduğunun altını çizen Erdoğan, "Türkiye, maruz kaldığı çifte standarda ve engellemelere rağmen stratejik hedefi olan AB üyeliği yolunda kararlı tutumunu ve çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...