Tgrt Haber
27 Ekim 2021 18:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çad'a teşekkür: Desteklerini asla unutmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye verdikleri destekten ötürü Çad hükümetine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çad'a teşekkür: Desteklerini asla unutmayız
recep tayyip erdoğan,cumhurbaşkanı,çad

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Itno ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki ekonomik ve askeri iş birliğini ilerletmeyi planladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye destek verdikleri için teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

HEDEFİMİZ 200 MİLYON DOLAR

"Çad ile ticaret hacmimiz, belirlediğimiz hedefi aşarak 112 milyon doları bulmuştur. Ticari ilişkilerimizi daha da derinleştirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz ticaret hacmini 200 milyon dolara çıkarmaktır.

Çad ile iş birliğimizi her alanda daha ileriye taşımaya kararlıyız. Terör örgütleri ve silahlı muhalif gruplarla eş zamanlı mücadele yürüten Çad'la askeri, savunma, güvenlik alanlarındaki iş birliğimizi geliştirmeye hazırız.

FETÖ'ye karşı mücadelede Çadlı kardeşlerimizin desteğini unutmak mümkün değil."

"TÜRKİYE İLE 500 YILLIK İLİŞKİMİZ VAR"

Çad Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ise Nisan ayında başlayan siyasi geçiş süreci kapsamında yeni bir sivil hükümet kurulduğunu ve yol haritasının belirlendiğini kaydetti.

Erdoğan ile en üst düzeyde birçok konuyu ele aldıklarını söyleyen Itno, "Bununla birlikte yeni ikili anlaşmaları imzalama fırsatımız oldu. Çad ve Türkiye tarihi ilişkilere sahip olan ülkelerdir ve 500 yıllık ilişkilerimiz mevcut. Halihazırda imzaları atılmış anlaşmalar, protokoller ve mutabakat zabıtları var. Bu da bizim bağlarımızın dinamizmini göstermektedir. Söz konusu anlaşmalar çeşitli alanları ilgilendiriyor. Hava yolu, enerji, altyapı, savunma, güvenlik, bilimsel araştırmalar, eğitim konuları, gençlik, spor, medya ve üniversiteler arasındaki akademik iş birliği bunlar aslında en temel iş birliği alanları" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...