Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2019 08:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı: Kızgın demiri soğutma vakti

Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı: Kızgın demiri soğutma vakti
erdoğan

Seçim maratonunu başarıyla tamamladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Elbette bir takım tartışmalar, görüş farklılıkları olmuştur. Ama bu durum demokrasimizin bir kez daha başarıyla işlediği gerçeğinin teslimine engel değildir” diye konuştu.

“İşin Geleceği Tehditler ve Fırsatlar” konulu konferansta konuşan Erdoğan, seçim sürecindeki ve sonrasındaki tartışmaların millî çıkarların ve hassasiyetlerin önüne geçmesine izin vermediklerini, vermeyeceklerini belirtti.

İçinde bulunulan hassas dönemde siyasetçilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesinin önem arz ettiğine işaret eden Erdoğan, “İnşallah böyle bir döneme girdiğimize inanıyorum. Ülkemizin önünde dört buçuk yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. 82 milyon olarak bu dört buçuk yıllık dönemi, en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Seçim tartışmalarını geride bırakarak ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz. Vatandaşlarına ve kardeşlerine güven veren bir Türkiye için hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası bazı belediyelerin uygulamaya başladığı baskılara dikkati çekerek, “Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Ne yapacak? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır. Biz hiçbir zaman yapılacak bu zulümlere tribünden seyirci olmayız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Financial Times’ın Merkez Bankası ile ilgili haberine ilişkin “Şu anda ülkemdeki ekonomik durumla alakalı batı dünyasının belli kesimleri, tüm medya organlarıyla adeta ekonomimizi çökmüş, bitmiş gibi göstermenin gayreti içerisine giriyor. Ne yapsanız yapın, hangi başlığı atarsanız atın, Türkiye dimdik ayaktadır ve güçlenerek de yoluna devam edecektir. Bu medyaya, bu paçavralara alıştık, bunları yutmuyoruz. Sen ne yazarsan yaz, benim ülkemin durumu ortada. Alışacaklar ve Türkiye’nin gücünü kabul edecekler” diye konuştu.

BİZ YAPINCA MI RAHATSIZ OLDUNUZ
Seçim kanunu çerçevesinde yapılan hak arama mücadelelerinin, demokrasinin bir imkânı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Kimse hak arama mücadelesine girdi diye, bu hak arama mücadelesini verenleri kalkıp da hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti, bu tür yollara başvurmuştur, hak arama mücadelesini vermiştir. Olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. Yüksek Seçim Kurulu, noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra yola devam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...