Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 19:44 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 21:51

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevine tarihi ziyaret

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Erdoğan Cemevinde iftar programına katıldı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevine tarihi ziyaret
cemevi,Erdoğan,ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve Cemevi’ni ziyaret etti. Erdoğan buradaki ziyaretinde Alevi dedeleri ve akademisyenlerle buluştu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM

Geçtiğimiz günlerde de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi'ne ziyarette bulunmuştu. Hüseyin Gazi Türbesi’ni ve Cemevi’ni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı belirtildi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevine tarihi ziyaret

Erdoğan ziyaret öncesi sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşım yaptı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1556671724845940736

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Erdoğan, burada Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle muharrem ayı iftarına katıldı. Erdoğan Cemevi ziyaretini tamamladı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevine tarihi ziyaret

NE OLMUŞTU?

Son dönemde cemevlerine saldırıların ardından Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı düzenlenmişti. 30 Temmuz'da öğle saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'ne giren bir kişi, vatandaşlara saldırmıştı.

Şah-ı Merdan Cemevi'ne giren A.O.K. Cem yapan vatandaşlara sandalye fırlattı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Zanlı saldırı sonrası kaçarak kayıplara karışmıştı.

ÜÇ KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz konusu saldırıları gerçekleştiren zanlıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Soylu zanlının, Eskişehir’e giderken Ankara Emniyeti tarafından yakalandığını duyurmuştu. Saldırgan, A.O.K.'nin ardından iki kişi daha yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Recep Dağıstanlı 8 Ağustos 2022 20:03

TGRT HABER BEĞENEREK İZLİYORUM

Sonraki Haber Yükleniyor...