Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2021 12:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli açık ambargolar tarihe karışacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Topu Kara Atışları Programı'na videomesaj gönderdi. Erdoğan, üretilen ilk Milli Deniz Topu ile Türk Deniz Kuvvetleri'nin çok daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuşacağını belirten Erdoğan, "Yurtdışından tedarike karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli açık ambargolar tarihe karışacak
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Topu Kara Atışları Programı'na bir videomesaj gönderdi. Erdoğan gönderdiği mesajda, Milli Deniz Topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol sistemiyle donatıldığını belirtti. Konuşmasının devamında ise 0225 milli deniz topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak yerli milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol atış sistemi ile donatıldığını belirten Erdoğan, "0248 yurtdışından tedarike karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, MKE Deniz Topu Kara Atışları Programı'na gönderdiği video mesajda özetle şunları söyledi:

"Türk Savunma sanayi açısından yine tarihi önemdeki bir günde Milli Deniz Topu kara atış testlerinin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Deniz topu donanmaların vazgeçilmez unsuru olarak ön plana çıkan silah sistemleridir. Savaş gemilerinin vurucu gücü olan bu silah sistemleri muharebe anında çok kritik roller üstlenir. Türkiye olarak savunma sanayimizi yerlileştirme çabalarımıza bir yıl önce deniz topunu da ekledik. Diğer alanlarda olduğu gibi deniz topunda da ülkemizin dışa bağımlılığının ortadan kaldırmayı hedefledik.

"DONANMAMIZ ARTIK DAHA DA GÜÇLENDİ"

Özellikle son dönemde yurt dışından gelen ürünlerde gerek maliyetlerde gerekse temin sürelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştı. Ayrıca görünür görünmez bir çok ambargoya ve engelleme girişimine maruz kalıyorduk Bu proje kamu özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın aktif destek verdiği süreç sonunda 12 ay gibi rekor sürede milli deniz topumuzu ürettik. Deniz topu donanmamızın en önemli silah sistemlerinden birini oluşturuyor. Türkiye geliştirdiği milli deniz topuyla artık bu silah sistemini üreten sayılı ülkeler arasına girmiştir. Milli deniz topu 16 kilometre etkili menzile sahiptir. Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir.

GİZLİ AÇIK AMBARGOLAR TARİHE KARIŞACAK

0225 milli deniz topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak yerli milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol atış sistemi ile donatılmıştır. Bu silah sisteminin envantere girmesiyle birlikte Türk Deniz Kuvvetleri çok daha güçlü ve etkin hareket kabiliyetine kavuşacaktır. 0248 yurtdışından tedarike karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli açık ambargolar tarihe karışacak

MİLLİ DENİZ TOPU

Farklı şehirlerdeki özel sektör firmaları ERMAKSAN, İğrek Makina, ANZATSAN, bunların yanında SAHA İstanbul ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) üyesi firmalar mühimmat yükleme asansöründen icra geri tepme mekanizmalarına, hareket çark dişli, tahrik motorlarından atış kontrol sistemleri ve namluya kadar tüm parçaların üretiminde rol alıp 12 ay gibi kısa sürede deniz topunu ortaya çıkardı. 76/62 milimetre Milli Deniz Topu için 12 ayda teknik çizim seviyesinden atış yapan bir silah sistemine ulaşıldı. Milli deniz topu bundan sonra üretilecek milli gemiler ve ihraç edilecek platformlarda görev almaya hazır olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...