Tgrt Haber
05 Haziran 2021 09:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Çevre Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, "Hem ülkemizi ve hem de dünyayı daha yaşanabilir ve temiz çevre ile buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Çevre Günü mesajı
erdoğan,dünya çevre günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğanın korumasının bir tercih değil zorunluluk" dedi. Erdoğan "Yaşanabilir bir dünya için çevreye bakış açımızın düzeltilmesi gerekmektedir" uyarısında bulundu.

“DOĞAYI KORUYAN ÖNCÜ BİR ROL ÜSTLENİYORUZ"

"Çevrenin korunması bütün bireylerin, bütün ülkelerin ve bütün insanlığın ortak meselesidir" diyen Erdoğan, Türkiye’nin doğayı koruyan öncü bir rol üstlendiğini hatırlatarak şunları söyledi;

"Çevrenin korunması bütün bireylerin, bütün ülkelerin ve bütün insanlığın ortak meselesidir. Bu noktada çevreye duyarlı ve kanaati esas alan bir anlayışla hareket edilmesi önemlidir."

"TAHRİBATIN ONARILMASI DA ÖNEMLİ BİR ADIM"

Erdoğan 5 Haziran dünya çevre günü dolayısıyla dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Tabiatın insanlara emanet edilmiş canlı bir varlık olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi;

“Çevreye duyarlı bir anlayışla hareket edilmesi önemlidir. Aksi takdirde çevre felaketi, Kirlilik, salgın hastalıklar, kıtlık ve yoksulluk gibi küresel sorunların çözümü mümkün olamayacaktır”

Cumhurbaşkanı, “Hem ülkemizi ve hem de dünyayı daha yaşanabilir ve temiz çevre ile buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan mesajında, Türkiye’nin doğanın korunması için attığı adımları ve yapılacakları da sıraladı. Türkiye, erozyonla mücadelede dünya lideri konumda. Mavi bayraklı plaj sayısı da 127’den 519’a çıktı. 2023 yılına kadar hedefse 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...