Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 20:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düzensiz göçmen açıklaması: Türkiye yol geçen hanı değildir

Son dakika haberine göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir televizyonda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Düzensiz göçmenlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Herkes bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düzensiz göçmen açıklaması: Türkiye yol geçen hanı değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Koronavirüs,Göçmen,Afganistan,Orman,Yangın

Düzensiz göçmenlerle ilgili katıldığı bir programda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Herkes bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir" ifadesini kullandı.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

-Tüm bakan arkadaşlarımız, AFAD sel bölgesinde. Kurumlarımızla birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arkadaşlarla görüştüm. "Oralardan ayrılmayacaksınız" dedim. Çatı katından, damlardan kurtardığımız insanlar var. Bu vesileyle vatandaşlarıma bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Darda kalmadıkça ulaşıma kapalı sayılabilecek kara yollarını tercih etmeyin. Heyelan olabilir. Nereden yol veriliyorsa oralardan gitmek en isabetlisi olacaktır.

ORMAN YANGINLARI

Şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Programa gelirken, nihai kararı vereyim istedim. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bey ile görüştüm. Burdur Bucak'taki yangının kontrol altında olduğunu ifade etti.

SABOTAJ İDDİALARI

Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde durduk. Polisiye olarak araştırmaları yapıldı. Bütün teşkilatımızın oradaki faaliyetleriyle sabotaj araştırması yapıldı. Gözaltına alınanların aileleri arasında terör örgütü PKK ile iltisaklı kişiler var. Geçen sene Hatay'da bunu yaşadık, aralarında teröristler çıktı. Ulaştığımız neticeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız.

YANGINLA MÜCADELEDE SON DURUM

Ülkemiz yangınlarla mücadele konusunda iki asra yaklaşan kurumsal bir tecrübeye sahip. Bunun yanı sıra teknolojik altyapıya da sahibiz. OGM tarafından her yıl hazırlanan yangın eylem planları kapsamında yangın yönetim merkezinden sevk ve idare edilir. Kara ve hava araçlarımızı son yıllarda yenileyerek sayılarını artırdık. Arazöz sayımızı yüzde 70 artırarak 1078'e çıkardık.

Yangın söndürme uçaklarımızın su atma kapasitesi artırıldı. Kiralama yollarına da gittik. Dost ülkelerden sağ olsunlar destekler geldi. Coğrafyamızda yangın söndürmede helikopterler oldukça önemli. Helikopter sayısı 18 adet iken 39'a çıkardık. Bu süreçte 60'a yaklaştı.

Uçakla her yerden su alamıyoruz. Ama süresi çok iyi. Denizden kısa sürede suyunu alıp boşaltabiliyor. Uçak satın alımı için görüşmelerimiz sürüyor. Biz filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik.

İlk müdahale süremizi İHA'lar sayesinde 12 dakikaya indirdik. Yangınla mücadele ederken bütün imkanlarınızı seferber ediyorsunuz. Yangının içinden çıkan itfaiyecilerimizin halini gördünüz. Kendini ölüme feda eden kahraman. Yetersiz kalmayı nasıl izah edeceksin? Bakanlarsa 6 tanesi her an orada oldu. İtfaiye oradaydı, tüm kurumlarımız AFAD'ıyla Kızılay'ıyla orada oldu. İftira atıyorlar. Biz bütün ekibimizle başarılı olduğumuza inanıyoruz. Toplam 18 su atan uçak, 66 helikopter 9 İHA, bir insansız helikopter, 430 iş makinası görev yaptı.

YANGIN BÖLGESİNE YAPILACAK YARDIMLAR

İlk gün itibarıyla zarar tespit komisyonunu sahaya sürdük. Durumu çok kritik olan vatandaşlarımıza daha ilk gün inşaatları başlattı. Bizim programımız bir ay içerisinde inşaatların başlatılmasıyla ilgili talimatların verilmesiydi. TOKİ işi yüklendi. Hedef bir yıl içerisinde inşaatları bitirmek. Yangınların olduğu bölgede bir yıl sonra, konutları yapıp bitireceğiz. Bakanlığımız adımlarını atmış vaziyette. Süratle her bölgeye, nerede yangın olduysa adımlarımızı atıyoruz. İlk etapta 50 milyon lira yardım bütçesi ayırdık. "Ben kiraya çıkarım, ev bulabilirim" talebi olanlar için de kirasını vereceğiz. Mobilya, beyaz eşyasını alarak yerleştireceğiz.

"YANAN ORMAN ALANLARI İMARA AÇILACAK" İDDİALARI

Anayasa'nın 169'uncu maddesi çok açık. Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir. Orada bir yapılanmaya gidemezsiniz. Başka çeşit tarım ve hayvancılık faaliyeti de yapamayız. Hızla ağaçlandırma faaliyetlerine başlayacağız. İktidarımız döneminde 5 milyar adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu alanlar küllerinden doğacak.

THK AÇIKLAMASI

Türk Hava Kurumu devletin bir kurumu değildir. Vatandaşlarımız bilmiyor, sanıyorlar ki devletin kurumudur. Hayır değildir. THK'nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni değil. Birkaç yıl önce yetersiz olduğunu THK'nın mevcut yapısıyla bir yere varamayacağını söylemiştik. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi bakımlarını da yapmayarak uçakları çürümeye terk ettiler.

THK 1985'ten itibaren OGM'ye yangın söndürme hizmeti vermiş. Yani tedarikçi bir kurum. Bunun karşılığında da devletten çok ciddi bedeller almış. Uçaklarını modernize etme derdi olmamış. O dönemde kurumun arkasında CHP vardı. THK'yı çalışamaz hale getiren sizsiniz. THK'nın geçmişine bakarsanız CHP zihniyetini göreceksiniz.

Bakanlık dediğiniz zaman çok büyük işler yapacağı anlamına gelmez. Önemli olan kurumların çok güçlü olması. AFAD bir bakanlık gibi çalışır halde. İçişleri Bakanlığına bağlı. Yönetim ve ekip güçlü olduğundan AFAD ile çok şey yapabiliyorsunuz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Tarım, Orman ve Su tek çatı altında yönetilmeye başlandı. Bundan sonrası için kadro, araç, gereç gibi takviyeleri yaparak süreci devam ettiririz.

"HELP TURKEY" PROVOKASYONLARI

Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte de çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum. Doğru bir şeyi düşüneceğiniz yerde yalan yanlış haberlerle vatandaşlarımız çok farklı yöne savruluyor. RTÜK'le çözelim diyorlar. RTÜK neyle uğraşacak? Twitter, "Türkiye'de ofisimiz var" diyor. Türkiye'de ofisin yok, elemanın yok. Öyleyse bunlara bedelini ödetmemiz lazım. Vergini ödeyeceksin, açmazsan bedelini ödeyeceksin. Bu noktadaki çalışmalarımızı TBMM'nin açılmasıyla birlikte farklı istikamette yürütmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu çalışmalara hiç şaşırmıyoruz ama bunların da bir bedeli olsun istiyoruz.

Başta Rusya, Azerbaycan, İran, AB'den İspanya bize destek verdiler. Süreç içerisinde onlarca ülkeden destek geldi. Ukrayna, sağ olsun desteğini verdi. Üç uçak ve dört helikopter gönderdiler.

Bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor. Onların meslekleri sanat. Hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler. Başarılarına göre onlara saygı duyalım. Erken seçimmiş, başkanlık sistemiymiş. Bırakın bunlar bizim işimiz. Ömrümüzü buna vermişiz, siz anlamazsınız. Piyano, keman, sazını çal dinleyelim. Bu işlere burnunu sokma.

Ekşi Sözlük'teki "halk ayaklansın" naraları
Hiçbir dijital mecra, hukuktan azade değildir. Onlar da bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak, kişilere hakaret edilmesine, milli ve manevi değerlere küfür edilmesine ayaklanma çağrılarına müsaade etmeyiz. Bu platformda, yalan haber, ırkçılık, terör çağrılarının yatağı olmuş vaziyette. İtibara suikastı ne ararsan bunlarda var. Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar. Adı üstünde Ekşi Sözlük, bayağı ekşi.

GÖÇMEN POLİTİKASI

Biz en önemli adımı Suriye'de attık. 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz kapılarımızı açtığımız gibi, meslek sahibi sanat sahibi Suriyeli de bizim vatandaşımız oldu.

Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim İran, Irak kapılarında duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Çalışmalar devam ediyor. Çok da kalmadı, sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor.

Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban'la yaşadıkları süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da biz bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar ilgili kurumlarımız çalışıyor. Benim bile Taliban'ın yetkili ismini kabul etme durumum olabilir. Bizim bu tür şeylerde üst düzeyde kontrol altına alamazsak, bu defa Afganistan'daki barışı sulhu sağlamamız mümkün olmaz.

"HERKES BİLSİN Kİ TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR"

Bu akşam Katar ile görüşmem oldu. Taliban'ın attığı adımları nerede durdurabiliriz, nerede sulhe yönelim adım atarız diye görüştük. Her şeyi askeri olarak halledemeyiz. Savaşın geçerli olduğu yer var bir de siyaset ve diplomasinin geçerli olduğu yer var. Benim elim nereye kadar uzanabiliyorsa bizim oraya baş atmamız lazım. Afganistan'ı bir kenara itemezsiniz. 35 milyon nüfusu olan bir ülke.

Herkes bilsin ki, Türkiye yol geçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde söz konusu değil. O duvarları, surları boşuna mı örüyoruz? Şu an itibarıyla doğu ve güney sınırlarımızda 505 bin yabancının ülkemize yasa dışı girişi engellenmiştir. 2021 yılında 253 bin civarında

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

İnsan hakları ihlali düşüncesine ben katılmıyorum. Bir devletin görevi nedir? Vatandaşın sağlığını korumaktır. Sağlığını korumak için gerekli neyse hastanesinden ilacına temin etmektir. Bizim sağlık konusunda ulaştığımız noktaya "benim" diyen ülkeler ulaşamamıştır.

Koronavirüsle mücadele en etkili silahımız aşıdır. Salgının ortadan kalması için toplumun bağışıklık kazanması şart. Vatandaşıma bu oyuna gelmeyin diyorum.

Biz de herkes gibi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Aşılar güvenlik testlerinden geçiyor. Vakaların artışına baktığımızda, hastaneye yatanların ekseriyeti aşı olmayanlara ya da aşılamasının tamamlamayanlar. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya özellikle davet ediyorum. Herhalde yerli aşı müjdesini yıl dolmadan alacağız.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanımız değişti. Kabine toplantısında bu konu da yer alıyor. Temennimiz yüz yüze eğitime geçebilmek.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN OLASI CUHURBAŞKANLIĞI ADAYI

Ben bunu düşünmekle sorumlu değilim. Onlar kendileri arasında kararlarını versinler. Biz Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda konuştuk. Devlet Bahçeli daha önceden açıkladı. Partimin kanaati belli. Kamuoyunu bu tür şeylerle çok da meşgul etmeyelim. Millet İttifakı'nın sorunudur.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun hayatında dış politika var mı? Şu ana kadar girdiği bütün seçimlerden mağlubiyetle ayrılmış bir kişi. Uluslararası camiada Bay Kemal hangi dış politikayı yapmış. Biz uluslararası camiada dış politikayla yatıp kalktık. Bu konuda konuşmayı bile zayi sayarım.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

MHP Anayasa hazırlıklarını bize getirmişti. Heyetimiz, çalışmalarımızı nihayete erdirdikten sonra Devlet Bey ile yeniden konuşacağım. Meclis'in açılmasından önce bu hazırlığı bitirme noktasına getirmiş istiyoruz. Muhalefet partilerinden milletimizin önüne somut metinler koymasını bekliyoruz. Böyle bir şeyi de arzu etmiyorlar. Gönül ister ki onlar da çıkarsın, TBMM'de uzlaşı yolu aransın.

FINDIK ALIM FİYATI

Fındık ülkemizin en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri. Bir numarayız. Karadeniz'de çayla birlikte temel geçim kaynağı. Üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.Toprak Mahsülleri Ofisimizin fındık alım fiyatı 2021 için yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kg aşına 27 lira, levant kalite fındık için ise kg başına 26,5 liradır.

Yüksek randımanlı fındığa 1 TL fazla ödeme yapılacaktır. Mazot ve gübre desteğini de kilogramda 2 lira veriyoruz. Yani fındık fiyatları 29,5 ile 30 lira arasında gerçekleşiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...