Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2019 22:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Sıkıysa resmi rakamları yalanlasınlar

Türkiye'nin dünyanın 13. büyük ekonomisi haline geldiğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon rakamlarına ilişkin eleştirilere "Ben resmi rakamları açıklıyorum. Çıksınlar bunlar da bu resmi rakamları yalanlasınlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Sıkıysa resmi rakamları yalanlasınlar
cumhurbaşkanı,,recep tayyip erdoğan,,erdoğan,,müsiad,,enflasyon,,ekonomi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Ankara Vefa Gecesi'ne katıldı.

İHRACATTA ÖNEMLİ BİR BAŞARI YAKALADIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl ihracatta önemli başarılara imza atıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl ihracatı 168,1 milyar dolarla kapattık, sadece bununla kalmadık dış ticaret açığımızı da 55 milyar dolara gerileterek, önemli bir başarıya imza attık."

"TÜRKİYE CAZİBESİNİ KORUYOR"
Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgilerinin devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye uluslararası yatırımlar açısından cazibesini korumayı sürdürüyor. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemize gelen uluslararası yatırım tutarı 201 milyar doları geride bıraktı."

TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK 13. EKONOMİSİ
Erdoğan,"Satınalma paritesine göre bugün dünyanın 13. büyük ekonomisi haline gelmiş durumdayız. İnşallah yıl sonunda bir üst sıraya çıkmış olacağız." ifadelerini kullandı.

RESMİ RAKAMLARI AÇIKLADI
Yıllık enflasyon rakamlarına ilişkin eleştirilere de değinen Erdoğan, "Ben resmi rakamları açıklıyorum. Çıksınlar bunlar da bu resmi rakamları yalanlasınlar." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...