Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Eylül 2021 18:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karabağ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'ın yeniden Azerbaycan topraklarına kavuşturulmasının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karabağ mesajı
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,azerbaycan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin de SİHA'larla destek verdiği Karabağ'daki zaferin yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Dağlık Karabağ ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşturulduğu mücadelenin yıl dönümünde şehit olan askerleri anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karabağ'ı ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarını özgürlüğüne kavuşturan şanlı mücadelenin yıl dönümü Anım Günü’nde tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

ALİYEV İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ savaşındaki şehitler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak taziye dileklerini iletti. Erdoğan, elde edilen zafer sebebiyle tebriklerini de iletirken, Aliyev ise savaş sırasında kendilerine verdikleri siyasi, askeri ve manevi destekten dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.

İki liderin görüşmesinde; Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her yönde gelişmeye devam edeceğine yönelik güven duyguları da dile getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...