Tgrt Haber
01 May 2019 12:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KİT genelgesi

Cumhurbaşkanı erdoğan, kamu iktisadi teşebbüsleriyle ilgili bir genelge yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KİT genelgesi
recep tayyip erdoğan,,kit,,kit genelgesi,,resmi gazete,,Kamu iktisadi teşebbüsleri,

Kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakan, biri için Hazine ve Maliye Bakanı teklifte bulunabilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3. maddeleri kapsamında kamu iktisadi teşebbüslerinde genel müdür hariç yönetim kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalarda 5 üyeden 4'ü için ilgili bakanın, biri için Hazine ve Maliye Bakanı'nın teklifte bulunabileceği belirtildi.

Genelgede ayrıca, teşebbüslerin sermayesinin tespitine ilişkin karar talepleri ile 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 58. maddesi kapsamında teşebbüslerin bu KHK hükümleriyle bağlı olmaksızın yurt dışında şirket kurmaları ve kurulmuş şirketlere iştirak etmelerine izin verilmesi ve bu konularda ilgili esasların kurumlar itibarıyla belirlenmesine ilişkin karar taleplerinin Cumhurbaşkanlığına sevkinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...