Tgrt Haber
26 Ocak 2019 18:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Irak'taki saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın Kuzey Irak'ta Türk üssüne saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bugün yine Irak tarafında bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız, silahlı insansız hava araçlarımız kalktı, hepsi dağılma durumunda kaldı' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Irak'taki saldırıya ilişkin açıklama
erdoğan,cumhurbaşkanı erdoğan,kuzey ırak,saldırı,tsk

AK Parti'nin Gaziantep İl Teşkilatı'nın yemeğinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin Türk üssüne saldırmasıyla ilgili açıklama yaptı.

"BİR YANLIŞ YAPMAK İSTEDİLER SİHA'LARIMIZ HAVALANDI, DAĞILDILAR"
Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde yer alan üs bölgemize gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenlik birimlerimizin son haftalarda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda ele geçirdiği malzemeler, örgütün seçim dönemini kana ve gözyaşına bulamak için ciddi hazırlıklar içinde olduğunu gösteriyor. Ama artık bunlar geçerli değil.Biz bunları Cudi’de mağaralarda duman ettik, Gabar’da duman ettik, Tendürek’te, Kandil’de duman ettik. 

İşte bugün yine Irak tarafında bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız, silahlı insansız hava araçlarımız kalktı, hepsi dağılma durumunda kaldı. Bizim huzurumuza kast edenlere hayat hakkı tanımayacağız.​" ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURMUŞTU
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...