Tgrt Haber
16 Ocak 2019 19:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Münbiç açıklaması: Trump geri adım atarsa DEAŞ'ın zaferi olur

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brexit gelişmelerini yakından takip ettiğini ve ekonomik ve ticari ilişkilerimizin olumsuz etkilenmemesi için muhataplarımızla temas olduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Münbiç açıklaması: Trump geri adım atarsa DEAŞ'ın zaferi olur
cumhurbaşkanı erdoğan,mübiç,abd,saldırı,bombalı saldırı,deaş,trump,brexit,hırvatistan,bosna hersek,ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic ile ortak açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yatırım, kültür ve sanat alanlarında işbirliği, bunun yanında SİSAK İslam Kültür Merkezi Projesi, ki o da burada imzalanmış bulunuyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Bunları uygulamaya geçirmekte de kararlıyız. Bu metinleri ülkemiz arasındaki kültürel ve insanı bağların güçlendirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkelerimizi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası sorunlarda aynı hassasiyeti paylaştığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. Hırvatistan Türkiye'nin AB üyeliğinde en büyük desteklerden biri olmuştur. Bu destek üstleneceği dönem başkanlığında inanıyorum ki, daha da güçlenecektir.

"BİRLEŞİK KRALLIK'LA YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ"
Bizler Brexit sürecini ve tartışmalarını yakından takip ediyoruz. Birleşik Krallık'la ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca vatandaşlarımızın hukuki haklarını korumak için muhataplarımızla temas halindeyiz. 2017 yılında ikili ticaretimiz yüzde 29 artışla 531 milyon dolara ulaştı."

"HIRVAT MÜTEŞEBBİSLERE ÇOK CİDDİ DESTEK VERİYORUZ"
Alınmamız gereken bazı tedbirler var. Karma Komisyon gibi mekanizmaları canlandırmamız gerekiyor. İşadamlarımızı teşvik etmeyi karşılıklı sürdüreceğiz. Sayın Başkana ifadeğ ettim ilk Zagrep'deki ziyaretimize işadamlarımızla gelip karşılıklı olarak Hırvat işadamlarımızı toplayıp, çok ciddi bir sıçramanın kararını alalım. Sayın Cumhurbaşkanı Hırvatistan'daki müteşebbislerimize gerçekten ciddi destek veriyor. Bizler bu noktada üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle sayın Cumhurbaşkanı ve heyetine hoş geldiniz diyorum ve sözü kendisine bırakıyorum.

"DAYTON ANLAŞMASI'NIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ ŞART"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. Bu haliyle Bosna Hersek'in geleceğine yönelik çözüm üretmediği geçen sürede ortaya çıkmıştır." dedi.

MÜNBİÇ'TEKİ BOMBALI SALDIRI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda 5 Amerikan askerinin de öldüğünü belirtti. Saldırının Trump'ın almış olduğu kararı etkilemek için yapılmış olabileceğini ifade eden Erdoğan; "Trump'ın bu konudaki kararlığlığını gördüğüm için kararından geri adım atacağını zannetmiyorum. Çünkü geri durmak DEAŞ'ın zaferi olur. Biz DEAŞ'ı o topraklarda bitireceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...