Tgrt Haber
11 Ocak 2015 21:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Nijerya'ya başsağlığı

Erdoğan, Boko Haram militanlarının saldırısıyla ilgili Nijerya Devlet Başkanı Jonathan'ı arayarak ülkenin Baga kasabasındaki saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Nijerya'ya başsağlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, nijerya, boko haram, recep tayyip erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ı arayarak ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasındaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin Borno eyaletindeki Baga kasabasında çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine yol açan Boko Haram militanlarının saldırısıyla ilgili Jonathan ile telefonda görüştü. Erdoğan, menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, hayatlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm Nijerya halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nijeryalı mevkidaşı Jonathan'a, kendisini derinden üzen söz konusu acımasız saldırıyı duyar duymaz olayı kınayan bir mesaj yayımladığını hatırlatarak, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda her türlü yardım ve mücadeleye hazır olduğunu söylediği kaydedildi. İkili ilişkilere de değinilen görüşme sırasında Jonathan'ın da Erdoğan'a teşekkür ederek, terörle mücadele konusunda da işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...