Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2019 23:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Sen kimin arazisini İsrail'e peşkeş çekiyorsun

Cumhurbaşkanıu Erdoğan, Trabzonlular Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri kararını eleştirerek, "Trump, kimin arazisini İsrail'e veriyorsun, BM kararına göre orası Suriye toprağı. BM kararlarına göre Suriye'ye ait bir yeri nasıl İsrail'e peşkeş çekiyorsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Sen kimin arazisini İsrail'e peşkeş çekiyorsun
recep tayyip erdoğan,,trump,,golan tepeleri,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail işgalini tanıyan kararına tepki gösterdi.

"Sen kimin arazisini kalkıp da hemen bir imzayla Netanyahu'ya veriyorsun?" diyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"BM kararında Golan Tepeleri'nin Suriye'ye ait olduğu belirtilirken, sen nasıl olur da burayı bir imza ile İsrail'e peşkeş çekebiliyorsun. AB bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bizler etmiyoruz, Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor, BM Güvenlik Konseyi'nden böyle bir şey çıkarman mümkün değil. Ali kıran başkesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?"

Trump'ın kararı yeni gerginliklere neden olacak
ABD Başkanı Trump'ın uluslararası hukuku tanımayan İsrail kararlarına dün bir yenisi daha eklenmişti.

Trump, İsrail tarafından 1967 yılında işgal edilen ve Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri'nin Tel Aviv yönetimine ait olduğunu kabul eden bir kararnameye imza atmıştı.

Trump'ın kararına Türkiye başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve bazı Arap devletleri tepki göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...