Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2022 20:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca'ya Türk hasta için verdiği talimat ortaya çıktı: Nefes alıyorsa gidip getirin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hollanda’da hastalığının kötüye gitmesi üzerine fişi çekilmek istenen Türk genci ile ilgili verdiği talimat ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan genç için Bakan Koca’ya “Nefes alıyorsa gidip getirin” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca'ya Türk hasta için verdiği talimat ortaya çıktı: Nefes alıyorsa gidip getirin
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Bakan Koca,hollanda

Hollanda’da yaşayan gurbetçi ailenin kızı Dilara Şahin, hastanede uygulanan tedavi sonrası komaya girdi. Hollandalı doktorların yapacak bir şeyin kalmadığı ve kızlarının fişlerinin çekilmesi gerektiğini ailesine söylemesi üzerine aile Türkiye’den yardım çağrısında bulundu.

“NEFES ALIYORSA GİDİP GETİRİN”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin araya girmesiyle, durum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olay sonrasında talimat vererek “Nefes alıyorsa gidip getirin" dediği Türk genci için hemen harekete geçildi. 

İSTANBUL’DA TEDAVİSİ YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın nakil işlemlerinin hızla gerçekleştirildiği genç Hollanda’dan alınarak Türkiye’ye getirilen genç kız Dilara Şahin’in tedavisine İstanbul'daki Siyami Ersek Hastanesi'nde devam edileceği öğrenildi. Bu gelişme nedeniyle gencin ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

BAKAN KOCA BABAYI ARAYARAK GEÇMİŞ OLSUN DEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilara Şahin'in Türkiye'ye sevk edildiği anlarda baba Oğuz Şahin'i arayarak şifa dileklerini iletti. Bakan Koca, "Dua edeceğiz, bir de üzerimize düşeni zaten arkadaşlar yapıyor, yapmaya devam ediyor olacağız, Cumhurbaşkanımız da yakında takip ediyor, Ben de sürekli takipteyim. İnşallah Rabbim şifa versin." dedi.

METİN KÜLÜNK SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk de sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca bey ve Bakan yardımcısı Şuayip Birinci bey kardeşimizin gayretleri ile son derece riskli bir seyahat sonucu bu evladımız İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'ne Türk bayrağı taşıyan ambulans uçağımız ile getirildi. Unutmayın tüm yaşadığımız sıkıntılar geçecektir inşallah. Artık Türkiye'miz merkez güçtür" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...