Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 16:21

Ulusa sesleniş konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte Kurban Bayramı tatili detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. C. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili detayları millete sesleniş konuşmasında duyuracağını söyledi. Peki, millete sesleniş konuşması ne zaman başlayacak?

Ulusa sesleniş konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte Kurban Bayramı tatili detayları
Kurban Bayramı tatili,ulusa sesleniş konuşması,millete sesleniş konuşması,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kabine toplantısı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşlar, Bayram tatillerinin kaç gün olacağını araştırıyor. Resmi tatil günleri arasında bulunan Bayram tatilleri, genellikle Kabine toplantısının ardından açıklanıyor. Bu yıl Kurban Bayramı tatili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının ardından belli olacak.

MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili kendisine yöneltilen soruya "Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 9-10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında, bugün gazi mescidinde, gazi camiinde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisinde olduklarını belirtti. PKK terör örgütünün bu mescidi bu camiyi kurşunlamış olduğunu ve burayı bir harabe haline getirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurşunlu Camii tarihi özellikleri itibariyle gerçekten Diyarbakır’ın adeta bir tacı olduğunu ifade etti.

Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi bu bölge malum şu an itibariyle aynı zamanda bir Suriçi olarak güzellikleri görüyorsunuz. Bir taraftan surlar yeniden inşa ediliyor. Öbür taraftan sur içinde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar da bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ulusa sesleniş konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte Kurban Bayramı tatili detaylarıCumhurbaşkanı Erdoğan aşılama çalışmaları ile ilgili yöneltilen sorulara ise aşılamada 58 milyonu aşmış vaziyette olduklarını ve Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de gidereceklerini belirtti. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşıyı ne kadar teşvik edersek buralarda da covid olayının daha da azalacağını ifade etti.

Basın mensuplarının hükümet sistemine ilişkin yönelttiği soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sistemin ülkemiz için çok hayırlı ve faydalı olduğunu söyledi. Bu şekilde karar mekanizmaları daha seri çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemin kararlarını daha rahat aldığını ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler alınmaya başlandığını söyledi.

Afganistan ile ilgili yöneltilen soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile NATO ile bu görüşmeleri yaparak Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, neyi kabulleniyoruz, neyi kabullenmiyoruz bunun kararını aldıklarını söyledi. Ayrıca NATO Zirvesi'nde Sayın Biden ile bunları konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en ideal şeklinde bu adımı atmış olacaklarını açıkladı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Millete sesleniş konuşmasında Kurban Bayramı tatili de belli olacak. Dolayısıyla vatandaşlar, kabine toplantısının bugün yapılıp yapılmayacağını araştırıyor.

İki haftada bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Kurban Bayramı nedeniyle erkene çekildi. Söz konusu toplantının 12 Temmuz Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. Yani bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete sesleniş konuşması yapacak.

Ulusa sesleniş konuşması ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte Kurban Bayramı tatili detayları

Kabine toplantısı bugün saat 15.30’da başlayacak. Saat 19.00’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete sesleniş konuşmasına başlayacağı bekleniyor. Bayram tatiline yarım günlük arife gününün eklenmesi halinde tatil süresi 9 gün, 16 Temmuz’un eklenmesi halinde ise 11 günlük tatil olacak.

Kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatili için detayları haberimizde yer vereceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...