Tgrt Haber
15 Nisan 2016 19:53

'Cumhurbaşkanı'na yapılan bir hakaret milletimize yapılmış bir saygısızlıktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Alman komedyene açılan soruşturmaya ilişkin, "Cumhurbaşkanı'na yapılan bir hakaret milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir saygısızlıktır." dedi.

'Cumhurbaşkanı'na yapılan bir hakaret milletimize yapılmış bir saygısızlıktır'
ömer çelik, erdoğan,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Alman komedyene açılan soruşturmaya ilişkin, "Kuşkusuz bu karar, doğru bir karar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yapılan bir hakaret, Cumhurbaşkanı milletimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ettiği için milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Bu söz konusu şahsın o kanalda ortaya koyduğu ifadeler kesinlikle eleştiri değil, doğrudan hakaret etme amacıyla ve hakaret etme kastıyla ortaya koyulmuş ifadeler. Dolayısıyla burada bu soruşturmaya izin verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz."dedi.

 ''Siyaset açısından doğru bir şey değil''

Çelik, MHP'deki olağanüstü kongre süreci ile ilgili olarak; ''Biz bir tartışma olarak izliyoruz. Bu bakımdan baktığımızda kimin genel başkan olacağı bizi ilgilendirmiyor, biz genel başkanlar arasında bir tercih yapma durumunda değiliz. Ama yargı kararıyla kongre sürecinin şekillenmesi, yargı kararları üzerinden partilerin doğal dinamiklerinin şekillendirildiği görüntüsünün çıkması kuşkusuz siyaset açısından doğru bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...