Tgrt Haber
21 Haziran 2021 15:34

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantıda, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan maske yasağı ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin kararların çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi
kabine toplantısı,kısıtlama,koronavirüs,maske yasağı,sokağa çıkma yasağı

Türkiye'nin gözünü çevirdiği Kabine Toplantısı başladı. Saat 15.30'da Beştepe başlayan toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştiriliyor.

KARARLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURACAK

Kısıtlamalar ve yeni normalleşmenin ikinci kademesi için önümüzdeki sürecin şekilleneceği kabine toplantısının gerçekleştiği toplantının bitmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek alınan kararları Tüm Türkiye'ye duyurması bekleniyor.

GÜNDEMDE ÖNEMLİ BAŞLIKLAR VAR

Kabine'nin gündeminde koronavirüsle mücadeleye ilişkin önemli konu başlıkları bulunuyor. Bunlardan biri maske yasağının kaldırılıp kaldırılmaması. Daha önce alınan kararla belli mesafe bırakılması koşuluyla vatandaşlara maske çıkarma imkanı tanınmıştı.

Nüfusun aşılanma oranının artması ve vaka sayılarının da düşüşe geçmesi nedeniyle, toplantıda pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da kaldırılması yönünde karar çıkabileceği belirtiliyor. Buna alternatif olarak kısıtlama saatinin 22.00'den 00.00'a çekilmesi de gündemde. Toplantıda ayrıca alışveriş merkezi, kafe, restoran, mağaza gibi iş yerlerinin çalışma saatlerinin de normale dönmesi konuşulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...