Tgrt Haber
31 May 2021 10:01

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!
FAHRETTİN KOCA,NORMALLEŞME,DÜĞÜN,ERDOĞAN,KABİNE TOPLANTISI

Toplantının ardından 1 Haziran itibarıyla uygulanması planlanan "kademeli normalleşme" planının da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanması bekleniyor.

"NORMALLEŞME İÇİN KOLLARI SIVIYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son vakalar ve gelişmelerle ilgili sunum yapması bekleniyor. Bakan Koca, normalleşme süreciyle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "İş hayatımızın normalleşmesi için kolları sıvıyoruz" diyerek ilk sinyalleri vermişti.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Son haftalarda vakalardaki azalma 1 Haziran’da başlaması beklenen normalleşme sürecini etkileyecek gibi görünüyor. Kademeli normalleşmeyle birlikte paket servis ve gel al şeklinde hizmet veren restoran, kafe ve lokantaların yarından itibaren müşteri kotası, açık alanda hizmet şartı, HES kodu zorunluluğu ve mesafeli oturma şartıyla açılması öngörülüyor.

MERAK EDİLEN SORU: DÜĞÜNLER YAPILABİLECEK Mİ?

Düğün yapmak için Kabine toplantısını bekleyen çiftlere müjdeli haber verilmesi bekleniliyor.

Toplantıda yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlerin başlatılmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre düğünlere açık alanların yanında kapılı alanlarda da sınırlı kişi sayısı ve tedbirli şekilde izin verilmesi de planlanıyor.

SPOR SALONLARI, HALI SAHALAR, KIRAATHANELER

Kabine'de spor salonları, halı sahalar, yüzme havuzları ve kıraathanelerin bugün çıkması beklenen normalleşme kararıyla 1 Haziran sonrası hizmet vermesi öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...