Tgrt Haber
23 May 2022 06:10 - Güncelleme : 23 May 2022 06:23

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Masada 4 önemli başlık var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabinede görüşülecek konuların başında İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçleri, krayna-Rusya savaşındaki son durum, ekonomi başlığı altında; enflasyonla mücadele, emekliler ile kamu memurlarının özlük haklarındaki düzenlemeler ve halk sağlığı konusunda koronavirüs ile birlikte maymun çiçeği salgınındaki son gelişmeler yer alıyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor! Masada 4 önemli başlık var
kabine,cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftanın aranın ardından tekrar toplanıyor. Son olarak 9 Mayıs’ta toplanan kabine bugün Beştepe’de bir kez daha toplanacak. Milyonlarca vatandaş toplantıdan çıkacak karara odaklanırken masada 4 ana başlığın görüşülmesi bekleniyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİK SÜRECİ

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurmasıyla başlayan süreç, toplantının bir numaralı ana gündem maddesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya liderleriyle yaptığı görüşmelerin detayları toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor.

COVID-19 İZİNLERİ UZAYACAK MI?

Yine, 31 Mayıs’ta sona erecek olan Covid-19 izinlerinin yeniden uzatılması konusu da Kabine toplantısında ele alınacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cezaevlerindeki doluluk oranları ve bugüne kadar Covid-19 izinlerinden yararlananların sayısıyla birlikte sürece ilişkin bir sunum yapacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, Covid-19 izinlerinin uzatılmasına karar verilmişti.

EKONOMİDE YAŞANAN GELİŞMELER

Kabinede ekonomi başlığı altında 6 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek göstergede yapılan çalışmalar incelenecek. Enflasyonla mücadelede gelinen son durum ise toplantıda değerlendirilecek ana gündem maddelerinden biri olacak.

KORONAVİRÜS VE MAYMUN ÇİÇEĞİ VÜRÜSÜ

Halk sağlığı konusunda ise koronavirüsle mücadelede kapsamında uygulanan toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarındaki maske yasağının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Dünyada hızla yayılarak paniğe neden olan maymun çiçeği virüsü ile ilgili de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne bilgi vereceği tahmin ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...