Tgrt Haber
24 Ekim 2017 16:55

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davası devam ediyor

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin görülen ve 534 sanığın yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davası devam ediyor
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davası,,muhafız,,darbe,,fetö,

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlerine ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başyaveri Albay Ali Yazıcı ve eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’ın da yer aldığı 279’u tutuklu, 534 sanığın yargılandığı dava görülmeye devam ediyor. Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde yer alan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı.
Duruşmanın öğleden sonraki kısmında savunma yapan eski Astsubay Muhammed Mert Meydancı, "Saat 21.00 sıralarında tatbikat başladı diye emir geldi. Biz de durumu nöbet odasında televizyondan takip ettik. Başbakanın konuşmasını dinledim. Bir yandan telsizden de TSK’nın yönetime el koyduğuna dair bir anons geldi. O sırada bir bomba sesi geldi. Ben de darbeciler alayı bombalıyor zannettim. Korkumuzdan cephaneliğe girdik ve dolapların yanına yatarak beklemeye başladık. O gece getirilen mühimmatları alıp kaydını işlemekten başka bir şey yapmadım. Ayrıca getirilen götürülen mühimmatları sorgulama gibi bir yetkim de yok. Darbeye ilişkin bir bilgim önceden yoktu. Pars planını duymadım, bu kapsamda bir evrak da hazırlamadım" iddialarında bulundu.

"Benim işim notalarla"

Bir diğer bandocu sanık eski Astsubay Tahsin Atakan Koç ise, üzerine zimmetli bir silah dahi olmadığını ifade ederek, "Ben 14 Temmuz günü doldur boşalt istasyonunda nöbetçiydim. Uzman çavuş mühimmatları istedi ben de mühürlü olduklarını söyleyerek tutanaksız bir şekilde veremeyeceğimi söyledim. Akşam sandığı tutanak tutarak uzman çavuşa teslim ettim. Darbe girişimiyle alakam yoktur, o gece evdeydim 17 Temmuz’a kadar evimden hiç çıkmadım. İddianamede yazılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beni işim notalarladır" şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarla ağlamaya başladık"
Savunmasına başlayan eski Uzman Çavuş Hasan Hacıköylü de, "13 Temmuz günü Bölük Komutanımız Burak Ercan bizi eğitim toplantı odasında toplayarak bir tatbikat olacağını ve mesajla Pars kodu göndereceğini, bu kodu gördüğümüzde seri bir şekilde harekete geçmemiz emrini verdi. 22.30 da uçaklar alçak olmayan seviyeden uçmaya başlamıştı, hatta ben de eşime 'tatbikat kapsamında uçaklar uçuyor balkondan izleyin' dedim. Daha sonrasında haberlerde TSK’nın yönetime el koyduğunu öğrendim. Arkadaşlarla ağlamaya başladık. Ben kanunsuz hiçbir emre karışmadım, tamamen tatbikat görevi içerisinde görev aldım. Darbe bilgisini basından öğrendim. FETÖ’yle bir bağlantım da yok" dedi.
Duruşmaya 10 dakika ara verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...