Tgrt Haber
02 Haziran 2021 08:17

Cumhurbaşkanlığı'ndan anne babalara 'oyun'a gelmeyin uyarısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden anne ve babalara oyun uyarısı yaptı. Uyarıda, "Kredi kartınızı çocuklara vermeyin, oyunları indirirken yorumları okuyun" denildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan anne babalara 'oyun'a gelmeyin uyarısı
cumhurbaşkanlığı,oyun,kredi kartı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yaptığı bir araştırma ile bilgisayar, telefon ya da tablet gibi cihazlardan oyun oynayan çocukların ne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

KREDİ KARTINIZI ÇOCUKLARA VERMEYİN

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberinde yer alan araştırmada, Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 92,5’inin herhangi bir cihazdan oyun oynadığı belirtildi. Çevrim içi oyun tehlikelerini iyi kavramak ve önlem almak gerektiği anlatıldı. Çocukların oyun oynarken harcama yapma ihtimaline karşı, asla kart numarası verilmemesi ve kredi kartı ekstresinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi. Kötü niyetli kişilerin oyunlardaki çocuklardan kredi kartı bilgisi gibi kritik bilgileri öğrenebildiği, ayrıca oyunculara yollanan sahte e-Postlarla oyun hesaplarına erişim sağlandığı da tespit edildi.

YORUMLAR OKUNMALI

Yine, oyunlarda kötü amaçlı yazılımların olabileceğine dikkat çekilen araştırmada “Meşru bir uygulama mağazasından indirdiğiniz bir uygulamada bile virüs bulunma ihtimali vardır. Oyunlar sadece bilinen güvenilir kaynaklardan indirilmeli, hakkındaki yorumlar okunmalı ve geliştirici araştırmalıdır” denildi.

LİSANSSIZ OYUNLARDAN UZAK DURUN

Özellikle lisanssız oyunlardan uzak durulması gerektiğinin altı çizildi. Hesap hırsızlığı konusunda da şu uyarılar yer aldı: Oyunu satın alırken ve oynarken bilinçli bazı harcamalar yapılabiliyor. Bu yüzden bazı oyunlarda hesapların maddi değeri oluşuyor. Hesap güvenliği için benzersiz parolalar kullanılmalı ve iki faktörlü kimlik doğrulama açılmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...