Tgrt Haber
15 Ocak 2015 15:44

Cumhuriyet gazetesi yazarlarına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle iki yazar hakkında soruşturma başlattı.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarına soruşturma
cujmhuriyet gazetesi,soruşturma,istanbul cumhuriyet başsavcılığı,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayımladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı hakkında soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, karikatüre Cumhuriyet gazetesinin dünkü nüshasındaki köşelerinde yer veren Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında hem resen hem de dünden bu yana yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı. Yazarlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerleri aşağılama" suçlamasından işlem yapılacağı belirtildi. Savcılığın, Karan ve Çetinkaya'yı önümüzdeki günlerde ifadeye çağıracağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...