Tgrt Haber
29 Ekim 2021 15:08

Cumhuriyetle yaşıt! Ölmeden önceki tek isteğini açıkladı

1923 doğumlu Hatice Karaca, ölmeden önce tek dileğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu söyledi.

Cumhuriyetle yaşıt! Ölmeden önceki tek isteğini açıkladı
Cumhuriyet Bayramı,Cumhuriyet

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle cumhuriyetle yaşıt olan 1923 doğumlu dört ulu çınarı evlerinde ziyaret etti. Vali İnci Sezer Becel ziyaret kapsamında 1923 doğumlu Fatma İzci, Hatice Karaca, Fatma Altıntaş ve Sadet Kılıç’ı evlerinde ziyaret ederek kendileriyle sohbet etti. 

4 ULU ÇINARA VALİDEN ZİYARET 

Nevşehir'de yaşayan 1923 doğumlu cumhuriyetle yaşıt büyükleri ziyaret ettiklerini belirten Vali Becel, “Bugün cumhuriyetimizin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü. Bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmadık” dedi. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren 29 Ekim 1923 doğumlu 'Cumhuriyet Anneleri' ise kendilerini yalnız bırakmadıkları için Vali İnci Sezer Becel’e teşekkür etti. 98 yaşındaki Hatice Karaca da ölmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı görmek istediğini söyledi. Üç çocuk annesi olan Karaca’nın 7 torunu bulunuyor. Sadece kulaklarının az duyduğunu söyleyen Fatma Altıntaş da sürekli Kuran okuyup dua ettiğini belirtti.
Ziyaretlerde Nevşehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü görevlilerince cumhuriyetle yaşıt olan 1923 doğumlu 4 ulu çınarın yeni kimlik kartı başvuruları da alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...